Den norra allettan börjar närma sig sitt slut och poängen blir allt viktigare för varje match som spelas. Östersund har höjt sig och tar idag emot Kalix som behöver varneda poäng man kan få. Jag tycker oddsen är lite skeva och testar ett spel på underdogen här.

  • Match: Östersund - Kalix
  • Serie: Allettan Norra
  • Speltips: Kalix X2
  • Odds: 2.18 @ Unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 7/2, 16.00

ostersundÖstersund har höjt sig nu i allettan om man jämför med grundserien under hösten. Man slutade på en fjärde plats i den första serien, endast två poäng tillgodo till Örnsköldsvik i kampen om den sista platsen till allettan. Man tog den dock tillslut och det var innan säsongen deras mål, men spelet var man tvungna att höja sig några snäpp om man skulle ha en chans i en alletta. När allt sedan väl startade så levde Östersund upp till sina förväntningar. På pappret har man ett lag som borde kommit högre upp i tabellen än vad man gjorde i grundserien och det har man också visat här i allettan då man höjt sig rejält. Just nu ligger man på en andraplats bakom Sundsvall och man är redan klara för ett playoff. Nu kan man fortfarande vinna serien, men jag tror inte att Sundsvall kommer tappa fyra poäng på de tre återstående matcherna. Kanske börjar laget känns sig lite nöjda med det man presterat och kanske inte offrar sig fullt ut. Det är inget snack om att man kan vinna matchen ikväll, men man har haft svårt för Kalix under hela säsongen och bortalaget borde vara lite mer desperata.

kalixKalix krigar med Hudiksvall om den sista platsen i ett playoff just nu. Ska man ha någon chans på denna så krävs nästan en vinst i eftermiddag. Grundserien genomförde man alldeles lysande och slutade på andraplats bakom Sundsvall. Då hade man ändå ”storlag” som Piteå, Östersund och Kiruna efter sig, vilket får anses vara ganska imponerande. Kalix har de senaste säsongerna varit en positiv överraskning sedan man började sin satsning. Man har sakta jobbat sig uppåt och nu är man här i allettan och kämpar för en playoffplats. Jag såg matchen man spelade på bortaplan mot Huddinge där man vann med 3-1. Då var man fullständigt överlägsna och seriesegrarna från öst var nästintill chanslösa. Potentialen finns i det här laget. Man är nog lite underskattade av de flesta och man är ett skridskostarkt och väldigt hårt jobbande lag. Så länge man har chansen så kommer man köra fullt ut och vi ska inte glömma att Kalix faktiskt kom före Östersund i grundserien. Dessutom har Kalix underpresterat lite och man har inte fått med sig så många poäng som man kanske varit värda. Jag tror man kan ”skrälla” lite idag.


Östersund är rätta favoriter, men Kalix är ett riktigt bra lag som borde haft fler poäng än vad man har. Jag förväntar mig en jämn match där bortalaget har goda chanser till poäng. Mitt spel blir därför Kalix X2 till 2.18 gånger pengarna och det hittar ni hos Unibet. Insatsen blir under medel och landar på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden