Nykomlingsmöte när Östersund tar emot Jönköpings Södra. Båda lagen har gjort det hyfsat bra och tror inte heller något av lagen kommer åka ur direkt, men kan att bortalaget hamnar på en kvalplats till slut. Tror hur som helst att hemmalaget kommer föra matchen med sitt passningsspel och skapa en del hörnor. Som man ju gjort relativt bra hittills, framförallt på hemmaplan. J-Södra kommer även dom fortsätta att spela sitt spel och man är bra på kontringar som kan ge hörnor.

  • Östersund – Jönköpings Södra
  • Spel: Över 4.5 hörnor i 1a halvlek
  • Odds: 1.775 @ bet365
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Östersund har spelat sitt passningsspel fullt ut vilket gjort att man stundtals spelat riktigt fin fotboll och fått utdelning på det i form av mål men även en hel del hörnor. Men försvarsspelet har sett alldeles för naivt ut i många matcher, inte minst mot Sundsvall, Malmö, Djurgården och Örebro. Hemma mot andra nykomlingen J-Södra s lör man vilja trycka på så det är ett hemmalag som går för 3 poäng helt klart. Tror man kommer föra matchen relativt mycket och skapa en hel del hörnor. Men samtidigt så kommer vi få ett J-Södra som kommer ligga rätt och kontra och skapa chanser på så sätt. Det kommer dock inte Östersund kunna stoppa dpå man kör sitt spel fullt ut.

Ser vi till hörnorna så har man skapat 5,8 hörnor i snitt och släppt till 4,4 hörnor i snitt. Hyfsat normala siffror ändå även om skapandet ligger kanske precis över det normala. Sen har vi fått se minst 5 hörnor i 7 av de 12 spelade matcherna vilket bådar gott för dagens spel.

I hemmalaget så stryker vi offensive Jamie Hopcutt som är borta 1-2 månader till. Det gynnar eventuellt hörnorna, då han är ganska målfarlig. I övrigt så saknar dom backen Ronald Mukibi och frågetecken för backen Walid Atta och mittfältaren Foaud Bachirou.

ostersund     jönköping

Jönköpings Södra har visserligen inte vunnit en match på ett bra tag, men samtidigt är man ett svårslaget lag som spelat mest oavgjorda under våren, hela 6 av 12 matcher. Man har farliga omställningar som resulterat i mål flera gånger under våren och givit dom poäng. Man har en offensiv mittfältare i form av Daryl Smylie tätt bakom anfallarna som brukar skjuta en del då han har en bra högerdoja. Det kan resultera i hörnor om det vill sig väl, speciellt mot ett naivt försvar i Östersund. Kan tänka mig att man inte chansspelar här utan väntar på tillfälle och kan mycket väl straffa Östersund då. Man brukar ju skapa en del hörnor mot nästan vilket motstånd som helst.

Framåt så skapar man ungefär 6,3 hörnor i snitt och man släpper till ungefär 6,2 hörnor i snitt. Man ligger alltså ganska högt sett till hörnorna såväl framåt som bakåt. Och nu möter man ett Östersund som brukar vara lite för naiva i försvarsspelet vilket lär leda till en del chanser för J-Södra att försöka skapa lite hörnor. Och i 8 av de 12 matcherna har det blivit minst 5 hörnor i första halvleken.

Och i bortalaget så stryker vi fortsatt förstemålvakten Anton Cajtoft som är långtidsskadad.

——————————————————————————————————————————————————————

Östersund spelar sin passningsorienterade fotboll och man brukar skapa en del hörnor på grund av det. Och man kommer föra den hör matchen helt klart. Dock är man ganska dåliga på försvara sig mot omställningar. Och det är precis det som Jönköping är som allra bäst på. Där man varit väldigt effektiva dessutom. Men Jönköping kan även dom rulla boll och man har en skottglad mittfältare som säkerligen kommer testa bössan några gånger. Jag spelar Över 4.5 hörnor i 1a halvlek till oddset 1.775. Insatsen är strax över medel. Jobba!

/ L’orso