Östersund bländande alla oss i Sverige efter första halvleken mot Hammarby, sen har man haft det lite tyngre och kvalitén i Allsvenskan har varit ganska tuff. Man vann dock senast borta mot Falkenberg vilket måste gett laget en självförtroende boost. man väntar fortfarande på första målet på hemmaplan och jag tror det kommer här mot Häcken som har mängder med skador, både defensivt och offensivt. Häcken har dessutom sett sisådär ut. Fördel Östersund!

  • Östersund – Häcken
  • Spel: Östersund att vinna en halvlek
  • Odds: 1.68 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Östersund gjorde ju en riktigt bra halvlek mot Hammarby och borde haft mer än bara 1-1 i den matchen. Man åkte sedan på en förlust mot AIK som var det bättre och tyngre laget, även om Östersund skapade ett flertal lägen i matchen. Men senast tog man en fin skalp utan att imponera så jättemycket borta mot Falkenberg på deras vårliga gräsmatta. Därmed har man vunnit klubbens första seger någonsin i Allsvenskan och nu väntar man bara på första målet samt första vinsten på hemmaplan. Tror man har stor chans att få till det här. Man är relativt skadefria och man gillar sitt konstgräs uppe i kylan i Östersund. Man möter dessutom ett lag som har flera startspelare och avbytare skadade. Formmässigt tycker jag även att Östersund kanske har lite fördel i och med segern senast. Nä jag tror man ska ha en bra chans just idag.

På skadelistan har vi Jamie Hopcutt och Sebastian Lundbäck, där Hopcutt såklart saknas allra mest.

ostersund     häcken

Häcken tog en seger i premiären på hemmaplan mot Elfsborg, men det var ju en rejält turlig sådan då Elfsborg förtjänade att vinna där efter att ha bränt massvis med klara målchanser. Försvarsspelet såg minst sagt tradigt ut. Sen förlorade man mot Göteborg med 1-0 efter en hyfsat jämn och tät match för att sedan förlora sin första match på hemmaplan sen man byggde BRAVIDA Arena. Det gjorde man mot Norrköping och det var ett tungt mål i 95e minuten som avgjorde. Man kan se att när man möter bra offensiva lag så har man stora problem i försvarsspelet och man släpper till lägen titt som tätt. Sen brukar Tränaren Gerhardsson prata om dagsform och så vidare. Det tycker jag inte att Häcken har för tillfället. Där vi har flera spelare som inte kommit upp i någon nivå. Alla matcher hittills denna säsong har varit i Göteborg dessutom. Nu ska man resa långt upp i norr till vårkylan och det kan ju knappast vara någon fördel som jag ser det.

Sen till det mest viktiga ändå. Man saknar massor av spelare. Startspelare som Paulinho, Kari Arkivuo, Martin Ericsson, Tefu Mashamaite, Rasmus Schuller, Alexander Jeremejeff samt några avbytare i Albin Skoglund, Demba Savage och Gustaf Berggren. Senast fick ju även backen Sanberg bäras ut på bår men har alltså blivit spelklar. Men vad är egentligen statusen på honom. Chansar man här månne? Oerhört många avbräck i ett lag utan form och som ser sisådär ut.

—————————————————————————————————————————————————————-

Östersund har en vinst i bagaget som jag tror jag kan vara viktigt. man är relativt skadefria och tycker även att man ska ha fördel att matchen är uppe i kyliga Norrland. Häcken har stora skadeproblem där flera startspelare saknas. Man har inte heller någon vidare form. Dessutom har försvarsspelet sett ganska dåligt ut. Man kommer få det tufft borta mot Östersund. Jag spelar Östersund att vinna en halvlek till oddset 1.68. Insatsen hamnar på strax över medel. Jobbbba!

/ L’orso