Det var nog inte många som trodde att Östersund skulle inneha andra platsen i allettan norra 9 spelade omgångar. Att Björklöven däremot skulle stå som etta är mindre oväntat. Östersund får alltså stå som värd i denna seriefinal när Björklöven kommer på besök.

  • Match: Östersund – Björklöven
  • Serie: Allettan Norra
  • Speltips: Björklöven
  • Odds: 1.65 @ Ladbrokes
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 6/2, 19.00

Östersund ligger lite oväntat på andraplats bakom Björklöven och det kan ingen ta ifrån dem. De har ett bra lag, men samtidigt har man absolut inte samma bredd och spets som Björklöven. Att man ligger i toppen beror också mycket på den rutinerade målvakten Johan Berge som ligger etta i målvaktsligan med sina 94.42 i räddningsprocent. Det ska gudarna veta att det är bra för att vara i en alletta med tanke på att division ett ofta har sina brister i defensiven. Till den här matchen har Östersund återigen fått lite problem med skador som de haft till och från under hela säsongen. Sedan tidigare saknas målvakten Fredrik Alcén, forwarden Anton Nykvist och även viktiga Fredrik Hetta fick säga nej till spel inför årets alletta. Nu har också lagets klart viktigaste spelare offensivt, Daniel Magnusson, även han fått nej till till spel pga en bruten käke. I övrigt är Östersunds lag ett kollektiv av spelartypen ”brunkare” och trots fördelen av hemmaplan och en duktig målvakt så bör de få svårt att stå emot ett revanschsuget Björklöven. På bortaplan var man utspelade av Björklöven.

Björklöven är det klart bästa laget i denna serie. Förra matchen åkte man på säsongens andra förlust efter full tid emot Sundsvall på bortaplan. Nu siktar man givetvis på revansch direkt och en vinst här ska man klara av utan problem då Östersund är ett sämre lag rakt igenom. Det är inte ofta vi får hela 1.65 på ett lag som har tappat poäng i endast tre matcher på en hela säsong. Visst att det är tuffare matcher såhär i allettan, men de är några klasser bättre än Östersund. Jämnheten över tre femmor, kanske tillochmed fyra femmor är enormt bra och det vinner man många matcher på. Man har också några riktiga toppspelare för ett divison ett-lag. Russel Moyer, Olof Mårs, Jon Palmebjörk och Alexander Sundström för att nämna några. När dessa två lag möttes för några veckor sedan vann Björklöven med 5-2 och skotten blev hela 44-14 till fördel för Löven, vilket visar lite hur det förmodligen kommer se ut i den här matchen med. Björklöven har haft lite problem med sjukdom sedan matchen i söndags, men även om det skulle droppa bort någon fram till matchstart så ska det inte spela någon större roll. Detta vinner dem.

Björklöven har ett starkare lag på pappret och gör de bara en normal match så vinner de detta utan problem. Hockey är hockey, men har verkligen svårt att de Östersund rubba detta namnkunniga Björklöven. Ladbrokes erbjuder 1.65 på Löven och det spelar jag med en insats lite över medel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden