Det har såklart inte undkommit någon hur fantastiskt Östersund spelade borta mot Hammarby i premiären. Men mitt i all hysteri så såg i alla fall jag att man hade en del brister, inte minst i de fasta situationerna och det kunde mycket väl blivit fler mål på den fronten för Hammarby. Man tar nu emot ett AIK som kommer från 1-1 hemma mot Sundsvall. Men AIK är ju ett väldigt starkt lag i de fasta situationerna, som handen i handsken att möta Östersund kan jag tycka som kommer tröttas i 2a halvlek.

  • Östersund – AIK
  • Spel: AIK gör mål i 2a halvlek
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Östersund har gått ner kraftigt i odds sen efter premiären borta mot Hammarby där man var det klart bättre laget till stora delar. Och offensivt var man absolut imponerande framförallt i första halvlek. I andra halvlek så kändes det som att man var aningen slutkört i vissa stunder. Och det är ju även så att i de defensiva fasta situationerna eller inläggsspelen så har man en akilleshäl vilket var ganska tydligt då Hammarby flera gånger var nära att göra mål där. Bland annat så kom även Hammarbys mål på en hörna som nickades i ribban men på returen sköts den in. Nu möter man AIK som är ett bättre lag än Hammarby. Samt att AIK är ett lag med tydligt bra på just inläggsspel och på fasta situationerna och här tror jag Östersund kan få problem. Speciellt i andra halvlek när man är lite segare och kanske inte har huvudet med sig lika kvickt. Spelmässigt borde man kunna hota AIK men har svårt att se att man ska hävda sig på de defensiva fasta situationerna.

Man kommer att sakna offensive spelaren Jamie Hopcutt som är ett tungt avbräck för laget. I övrigt så byttes mittbacken Ronald Mukiibi ut senaste mot Hammarby efter en lårkaka, även centrale mittfältaren Gabriel Somi byttes ut av samma anledning. Båda är frågetecken till denna match såklart då det är 3 dagar sen man spelade match senast. Avbräck såklart och Mukiibi hade behövts i luftrummet framförallt.

ostersund    aik_200

AIK gjorde ingen bra premiärmatch hemma mot Sundsvall (1-1). En riktigt dålig första halvlek gjorde man och en lite bättre andra halvlek men sammantaget var det ganska segt och dåligt. Men man kunde dock se att AIK kommer bli ett farligt lagt i luftrummet och på offensiva fasta situationer. Kvitteringsmålet som man gjorde kom ju på ett inlägg och en nick även om målvakten hängde tvätt där. Nu behöver man tagga till extra och det tror jag att man gör. Dock tror jag att Östersund kommer göra en bra match återigen. Men i luftrummet och på de fasta situationerna kommer AIK ha ett stort övertag och jag tror även att man kommer göra ett mål på det sättet. Speciellt så tror jag att man kommer vara det tyngre laget ju mer matchen lider och erfarenheten samt kvalitén kommer visa sig.

Här har man samtliga tillgängliga men man har valt att peta mittbacken Sauli Väisänen och anfallaren Denni Avdic. Men konkurrensen är väldigt hård menar tränare Alm på och jag kan hålla med om den biten faktiskt. Nu kommer troligen en stor och tung Carlos Strandberg få chansen och det är klart positivt.  Annars så har man flera bra huvudspelare i form av Nils-Eric Johansson, Brustad, Etuhu, Hooiveld och Markkanen bland annat. Bra med övertag i luftrummet med andra ord.

——————————————————————————————————————————————————————-

Östersund må vara bra i själva spelet ute på planen och man är det bättre spelande laget. Man har dock brister i försvarsspelet i luften och på de defensiva fasta situationerna vilket var rätt tydligt mot Hammarby senast. Och AIK är väl ett av de bästa lagen i just luftrummet och på fasta situationer. Man har ett stort övertag med stora starka spelare. Kan inte se att man inte kommer göra mål här, och då gärna i andra halvlek när Östersund är aningen tröttare och segare. Jag spelar på att AIK gör mål i andra halvlek till oddset 1.80. Insatsen är strax över medel. Jobbba!

/ L’orso