Då var det dags för division 1 södra att vända spelprogrammet och få returmöten. För några dagar sedan skrev jag ett tips om just denna match mellan Öster och Örgryte, fast då spelades matchen i Göteborg. Idag förflyttar vi oss till Växjö vilket gör det desto mer intressant. Öster som fick se sig besegrade senast söker revansch på hemma mark mot ett Örgryte som i och med vinsten fortsätter att hacka på uppe i toppen. I denna match utgår jag från lite bortglömd statistik som spelbolagen verkar ha glömt bort. Häng med!

  • Match: Östers IF – Örgryte IS
  • Spel: Under 2,5 mål i matchen
  • Odds: 2,20 @ Bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Först ut är hemmalaget som kommer från en tung förlust mot just precis Öis. Man krigade och höll ut ända fram till slutskedet av matchen där man tillslut inte kunde stoppa ett baklängesmål. En förlust som gör att man tappar i toppen och är hela fem poäng bakom Öis som ligger trea. Innan förra mötet hade man en gryende form med två raka vinster mot Eskilsminne samt Halmia och frågan om man kan komma tillbaks på det spåret? Det som talar emot är dock statistiken där man inte kunnat slå just precis Öis på ett bra tag. En annan nämnvärd sak är att det oftast är målsnåla matcher mellan lagen och jag hänvisar till inbördes möten nedan.

Inbördes möten:
Örgryte – Öster = 1-0
Örgryte – Öster = 2-0
Öster – Örgryte = 1-3
Örgryte – Öster = 0-0

Över till klubben som säkert kommer till matchen med ett gott självförtroende efter att ha tagit hem en fin vinst på hemmaplan senast med 1-0. Släpper vi klubbarnas senaste möte så är man inne i en grym form och ser man till de senaste sju matcherna, så har man plockat sex vinster. Denna form gör att man håller sig kvar i toppen och nu jagar Oddevold. Idag gästar man Öster vilket helt klart är bland de svåraste matcherna under hela året. Jag väljer att utgå från statistik då bägge lagen erhåller en god defensiv med endast 12 insläppta respektive Östers 11. Lagen emellan brukar det inte lossna vilket man kan se i inbördes möten, och underspel smakar prima.

Sammanfattningsvis väljer jag att skippa 1-x-2 markörerna och förlita mig på att det blir lite mål. Under 2,5 mål låter rimligt då de dessutom ger ett fint odds. Med tanke på att statistiken samt lagens goda defensiv pekar åt det hållet bör spelet kunna sitta och insatsen får ligga på medel!