EM rullar vidare och det är dags för lagen i Grupp F att kliva in i turneringen. Jag väljer att lägga fokus på matchen Österrike – Ungern och det är ett förvånande högt odds vi får på min favorit i matchen. Här trycker vi till!

  • Match: Österrike – Ungern
  • Spel: Österrike
  • Odds: 1,80 @ bethard
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Österrike tog sig till detta mästerskap på ett imponerande vis där man bland annat lekte med det svenska landslaget och kunde vinna med klara 4-1 på svensk mark. Genrepet inför detta EM spelades mot Holland där man föll med 2-0, men för det första så var Österrike det bättre laget i den matchen och sedan ska vi komma ihåg att Holland inte är något skitlag trots att man misslyckades totalt i kvalet. Det finns otroligt mycket kvalité i det här laget och givetvis måste vi nämna den offensiva trion Alaba, Arnautovic och fyrtornet Janko. Jag förväntar mig ett lågt försvarande Ungern i den här matchen och då är det givetvis en stor fördel att ha en spelare som Janko i boxen som är otroligt stark på huvudet. Man har även ett par spelare som kan lossa kanoner utanför straffområdet så jag tycker Österrike har många nycklar för att låsa upp detta Ungern.
Det har varit ett frågetecken för just Janko som haft ryggproblem men han sägs vara redo för spel nu. Inga bekymmer i övrigt.

Österrike..

Ungern imponerade inte i kvalet till EM där man till slut hamnade på en tredjeplats efter lag som Rumänien och Nordirland, vilket var kvalets absolut sämsta grupp. Vi såg tidigare i turneringen var Nordirland gick för och Ungern är precis som Nordirland inget bra landslag. Slog ut Norge i playoff men inte heller det var någon imponerande insats. Kikar vi till truppen så är det inget man blir upphetsad av direkt. Dzsudzsák känner man igen från tiden i PSV men han har hunnit bli 29 år nu och är väl inte alls av samma klass som förr i tiden. På tal om förr i tiden så har man även kvar målvakten Gabor Kiraly som hunnit fylla 40 år och förmodligen fortfarande står i gråa mjukisbyxor. Nej, Ungern har inget bra landslag på papperet och inte heller på planen har man imponerat särskilt mycket. Har spelat två träningsmatcher tätt inpå detta EM och inte gjort ett mål framåt då Elfenbenskusten (0-0) och Tyskland (0-2) stått för motståndet. Nu väntar ytterligare tufft motstånd och jag tror Ungern får en tredje raka match utan mål framåt.
Hos Ungern stryker vi backen Kadar och mittfältare Lovrencsics. Vi sätter även ett litet frågetecken för offensiva mittfältaren Nemeth.


Österrike är det klart bättre laget av dessa två och även fast det är en öppningsmatch för lagen så tror jag helt klart på Österrike här. Firma Alaba, Arnautovic och Janko visar vägen framåt och sedan stänger man till bakåt mot ett offensivt svagt Ungern. En något tyngre insats åker in!

/e@sy