VM’s tredje dag och i ett av dagens sex matcher stöts Österrike emot Sverige. Båda lagen kommer till spel efter en straffseger mot starka motstånd. Det komiska i det hela var att båda lagen kvitterade med sina underlägen med cirka femtio sekunder kvar. Österrike som stod för en stabil insats mot Schweiz leder till frågan om laget kan vara lika effektiva som mot Sverige?

  • MatchÖsterrike – Sverige
  • Liga: VM
  • Speltips: Österrike +3,5 mål
  • Odds: 1,73 @ Betsafe
  • Insats 3/5 units
  • Spelstopp: 3/5, 12:15

Österrike.. V.S sweden-flag

Österrike imponerande stort i premiären mot Schweiz. Ett betydligt starkare Schweiz än Österrike stod på varsin sida av isen. Matchen började precis som många förutspått. Ett snabbt 1-0 mål från Schweiz sida höll även på bli 2-0 bara några minuter senare när laget fick straff. Straffen missades och resultatet stod sig perioden ut.
Istället kom kvittering nästintill omgående i den andra perioden från Österrike. Men Schweiz återtog ledningen bara några minuter senare under den andra perioden. 2-2 kom relativt snabbt igen i den tredje perioden från Österrike. Ett mål som betydde viktiga poäng för laget. Men ännu en gång tog Schweiz ledningen och nu med mindre än nio minuter kvar av matchen. Tiden tickade på och det såg ut att sluta med förlust för Österrike. Men M. Raffl skickar in 3-3 pucken med femtio sekunder kvar av matchen och tar den till straffläggning. Där lyckas laget till och med vinna och ligger på en femte plats efter en spelad omgång av VM.

Sverige inledde ofantligt effektivt mot hemmanationen Tjeckien. Det stod 2-0 till svenskarna redan efter drygt sju minuter av den första perioden. Sverige visade upp ett stabilt spel inledningsvis och Tjeckien hade svårt att få till några farligheter. Trots det kom 1-2 reducering i powerplay från legenden Jaromir Jagr.
I den andra perioden föll det bara ett mål. Ett 3-1 mål från Sverige efter ett riktigt snurranfall från lagets sida.
I slutperioden kom en 2-3 reducering snabbt men Sverige tog tillbaka kommande nästan omgående med en snabb replik till 4-2 och det såg ut som att tjeckerna gav upp.
Men icke sa nicke. Istället kom först 3-4 med 8:26 kvar av matchen. Därefter kom 4-4 bara femtiosju sekunder senare för att dessutom vända på matchen helt med 3:07 kvar. Sverige såg då ut som en slagen nation men efter en onödig tjeckisk utvisning med 1:25 kvar av matchen skulle Sverige få sin möjlighet. En möjlighet laget tog när M. Sjögren styrde in 5-5 pucken och tog matchen till förlängning och straffar där Sverige sedan kunde avgöra.

Sverige’s defensiv såg långt ifrån bra ut.
Det höll på att kosta samtliga poäng mot Tjeckien när laget agerade taffligt och slarvigt i egen zon. Det kan komma att kunna kosta ännu mer nu när Österrike står för motståndet. Ett Österrike som började VM på ett imponerande sätt och med Raffl gånger två i truppen är laget långt ifrån VM’s sämsta lag. En match när Sverige kommer vara den spelförande laget och blir tvungna att trycka på för att få upp något tempo i matchen.
Österrike har en hel del skickliga spelare och spelar målvakten B. Starkbaum på sitt yttersta kommer Sverige att få slita för tre poäng.
Risken känns något på förhand att svenskarna kan komma in med en viss underskattning när allting gick så förvånansvärt enkelt mot Tjeckien i anfallszon. Det kommer det inte göra mot Österrike som kommer kriga som för sin nation och inte namnet på ryggen.
Sverige ska och kommer sannolikt vinna den här matchen men att det blir en dans på rosor tror jag däremot inte. Österrike är en nation på uppgång i hockeyvärlden och med mersmaken laget fick från match ett kommer det slitas för ett succé VM.
Mitt spel blir Österrike +3,5 mål till 1,73 hos Betsafe.