Österrike möter Lettland. Och ojojoj vilken viktig match det är för båda lagen. Lettland ligger sist i grupp B med samma poäng som nästjumbon och motståndarna Österrike. Det lag som tar tre poäng idag ligger ofantligt bra till i dom återstående matcherna. Men är inte Lettland lite väl stora favoriter?

  • MatchÖsterrike – Lettland
  • Liga: VM
  • Speltips: 1X
  • Odds: 2,18 @ Unibet
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 9/5, 16:15

Österrike.. V.S Lettland

Österrike började VM imponerande och vann över Schweiz med 4-3 efter straffar. Men efter det har inte speciellt mycket studsat lagets väg. Tre raka förluster och endast ett mål framåt under dessa matcher. Försvarsspelet har inte alls fungerat och det har blivit tolv insläppta mål på dom tre matcherna.
Trots bara två poäng lyckas Österrike befinna sig ovanför strecket att åka ur A-VM tack vare färre insläppta mål än Lettland. Dessutom har letterna en match mer spelad när det återstår tre omgångar för Österrike och bara två för Lettland.

Lettland föll tungt igår kväll mot Tyskland med 2-1. Det trots att Lettland tog ledningen med 1-0 och höll sedan undan ledningen i period ett och två. Men i period tre skulle Lettland börja spela på resultatet. Det blev ingen höjdare utan laget började med att dra på sig ett matchstraff och kvitteringen från tyskarna kom. Inte blev det bättre när 1-2 målet släpps in med 2.25 kvar av matchen och Lettland inkasserade sin fjärde förlust av fem möjliga.
Laget ligger nu sist i grupp A med samma poängantal som Österrike och bara ett poäng färre än Frankrike. Till lagets nackdel är det att försvarsspelet har varit minst sagt svagt och Lettland är det lag som har släppt in flest mål i grupp B hittills. Tjugoen stycken har det blivit för stunden.

_______________________________________________________________________________________________________

Är inte Lettland lite för stora favoriter mot Österrike i eftermiddag?
Jo jag tycker det. Lettland har inte alls imponerat utan det är i stort sett bara matchen mot Schweiz som laget steppade upp sig. (Vilket även är den enda matchen Lettland tagit poäng i). Österrike har väl inte gjort ett alldeles strålande VM efter match ett, men spelet har gått åt rätt håll på slutet. Laget bjöd Tjeckien på en kamp och det var två snabba mål i period två som sänkte laget i den matchen.
Annars har Österrike ett minst lika bra lag som Lettland och på målvaktssidan tycker jag att Österrike har en starkare första målvakt.
Inte blir det sämre för Österrike när Lettland åkte på en blytung förlust igår mot Tyskland och tappade sitt spel totalt. Det bör österrikarna kunna utnyttja och som dessutom tagit poäng mot Lettland i fyra raka möten.
Mitt spel bir 1X till 2,18 hos Unibet.