Hockey-VM’s gruppspel närmar sig halva spelschemat. Ikväll fullbordas den tredje omgången. I mötet mellan Österrike – Frankrike är det ofantligt viktiga poäng som står på spel. Österrike blev överkörda sist av Sverige men har två poäng och möter nu ett Frankrike som är i stora poängbehov. Hur kommer poängen fördelas?

  • MatchÖsterrike – Frankrike
  • Liga: VM
  • Speltips: 1X
  • Odds: 2,00 @ Betsafe
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 5/5, 20:15

Österrike.. V.S Frankrike

Österrike åkte på en rejäl käftsmäll sist och spelet som laget visade upp mot Schweiz i premiären var som helt bortblåst mot Sverige.
En match som Sverige började passivt och stelt och Österrike såg ut att kunna hålla ställningarna. Men efter tretton minuter spelade av den första perioden kom 0-1 och därefter var det aldrig något snack om saken. Sverige gjorde tre mål inom loppet av sex minuter och elva minuter in i den andra perioden var ställningen 0-6.
Matchen slutade till slut 1-6 och det positiva Österrike får ta med sig från matchen är att efter målvaktsbytet vid 0-6 vann laget detsom återstod av matchen med 1-0.
Hittills av VM har Österrike tagit två poäng efter lagets ”skrällseger” efter straffar mot Schweiz och laget placerar sig på en sjätte plats i grupp A.

Frankrike har inlett VM med två raka nollpoängare och endast två gjorda mål framåt. Först en tung 1-2 förlust mot Tyskland där det avgörande målet kom med en minut kvar av matchen.
Förlusten följdes upp med en ny förlust mot Schweiz med 3-1. En match som S. Treille drog på sig matchstraff under och Frankrike var det klart svagare laget.
Med noll poäng efter två matcher befinner sig Frankrike på en sjunde plats i grupp A och ligger ovanför nedflyttningsstrecket tack vare en bättre målskillnad samt en match mindre spelad.

Tre viktiga poäng som står på spel.
Det viktiga för Österrike är att laget har släppt lagets första halva i den senaste matchen mot Sverige och tar med den andra hälften som laget till och med vann med 1-0. Även lagets seger mot Schweiz var imponerande och det finns kvalité i det österrikiska landslaget.
Frankrike står något väntat på noll poäng och Frankrike är inte ett bättre landslag än Österrike. Därav är min fundering hur Frankrike kan vara så stora favoriter inför mötet.
En stor del är att Frankrike har hållit ner siffrorna i lagets första matcher samt vunnit mot Österrike i tre raka möten. MEN det är över ett och ett halvt år sedan lagen möttes senast.
Österrike har en bättre målvakt än Frankrike och lagets toppspelare besitter ungefär samma kvalité.
Matchen kommer vara oerhört viktig för båda lagen och med ett Österrike som har en seger i ryggen kan lugna ner sig något medan det är en större press för seger för fransoserna.
Jag spelar i alla fall att Österrike klarar av att ta minst ett poäng till två gånger degen hos Betsafe.