Öster lämnar Värendsvallen för sin nya Myresjöhus Arena och det väntas bli fullsatt. Enkel seger för topplaget?


Öster – Värnamo
Spel: Handikapp (0-1) 1
Odds: 1.92 @ Unibet
Insats: 6/10

Spelstopp: 19.20

Öster toppar Superettan och man dominerar minst sagt! 17-3-1 har man som resultatrad och man leder serien med hela 10 poäng! Till den här matchen flyttar man från sin gamla Värendsvallen till nybyggda Myresjöhus Arena och det väntas bli fullsatt vilket innebär att man får 12.000 supportar i ryggen vilket aldrig hänt tidigare i Öster? Det kommer bli en rejäl boost för grabbarna som utan tvekan vill vinna stort här.

Motståndarna Värnamo ligger näst sist i tabellen och kämpar för sin överlevnad. Man har spelat upp sig på slutet men det är framförallt på hemmaplan. Bortaspelet funkar inte lika bra och resultatraden 1-3-6 säger det mesta och målskillnaden 10-21 imponerar inte direkt heller… Värnamo har ett ungt lag och man producerar oerhört många talanger men tyvärr lämnar de klubben så fort de slår igenom vilket gör att laget aldrig lyckas etablera sig. Värnamo har som sagt spelat upp sig och senast körde man över bottenkollegan Trelleborg med 3-0 på sin hemmaplan vilket säkert ger en självförtroende boost. Men man ska ha i åtanke att den självförtroende boosten ofta övergår i övermod hos unga spelare vilket kan bli lagets akilleshäl i den här matchen när man möter stabila Öster som minst sagt vet hur man vinner matcher.

Öster saknar avstängde Elmin Nurkic och man har små frågetecken för Patrik Bojent och Månz Karlsson.
Värnamo har inga bekymmer att oroa sig över.

Det känns kanske dumt att skriva om hemma/bortaplans favör då lagen möts på en helt ny Arena men hemma i Växjö har Öster varit en maktfaktor då man har 9-1-0 som resultatrad och fina 19-5 som målskillnad. Jag tror man har ännu större hemmaplansfavör här då man minst sagt vill visa upp sig på sin nya arena och med 12000 supporar i ryggen bör man köra över stackars Värnamo av bara farten!