Oerhört viktig bottenmatch för båda lagen där Öster vill utöka avståndet till bottenplaceringarna och Syrianska börjar bli allt mer desperata i sin jakt på livsviktiga poäng. Jag tar ställning här! 


Öster - Syrianska

Spel: 1
Odds: 2.00 @ Pinnacle 
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Det är en väldigt viktig match för båda lagen där en förlust skulle vara riktigt illa. Öster ligger på 13e plats och är i högsta grad indragna i bottenstriden vilket innebär att varje poäng är otroligt viktig för laget och nu ställs man mot jumbon Syrianska som måste framåt här för att ta poäng. Förlorar Syrianska här har man fortsatt 8 poäng upp till kvalplatsen plus att man har en match mer spelad och det känns väldigt avlägset…

Öster
 har 3 raka matcher bakom sig där man inte har förlorat och det har givetvis gett laget lite mer självförtroende och det märktes inte minst i bortamatchen mot Häcken senast där man vann med 2-0. Man har framförallt sett mer och mer stabila ut bakåt nu när mittlåset Mario Vasilj och Månz Karlsson är återförenade igen och styr upp försvarsspelet. Viktigt för laget var att både Freddy Söderberg och Vlado Zlojutro fick göra mål mot Häcken senast så de är i form till den här viktiga matchen som man måste vinna till varje pris för att närma sig ett nytt Allsvenskt kontrakt. Innan segern mot Häcken kryssade man i två raka mot formstarka BP och Mjällby vilket gör att laget kommer göra allt för vinna den här matchen då ett oavgjort resultat inte gynnar laget direkt…

Syrianska
 är hopplösa för dagen och har märkligt svårt att vinna matcher. Senaste segern togs i början av säsongen då man besegrade Djurgården i April månad. Efter det har man 13 raka matcher utan en seger vilket lär vara tufft för spelarnas självförtroende och motivation. Man har förlorat 7 av lagets 8 senaste matcher och ställs nu mot en bottenkollega som har bra form, hemmafavör och är piskade att vinna matchen… Att vi får 2.00 gånger pengarna på Öster här känns riktigt bra för oss spelare!

992090-16143990-640-360
Vlado Zlojutro lär få anledning att fira ett par gånger även ikväll!

Öster fick klara sig utan viktige mittfältsmotorn Johan Persson senast men han är tillbaka här vilket är ett plus för laget. Även nye U21-landslagsmannen Alhaji Gero från Nigeria finns med i truppen ikväll. Saknas gör Marcus Bergholtz som är skadad.  Syrianska har jag ingen direkt information kring men man har haft en turbulent vecka med några nya spelare som tillkommit men som med största sannolikhet inte är med ikväll.

Kort summering: 
För Öster så är det bara 3 poäng som gäller, inget annat är godkänt. Syrianska måste gå för seger för att inte tappa ännu mer mark. Man säger vinna eller försvinna i  Syrianska lägret vilket bör innebära att man kommer försöka gå offensivt vilket bör öppna upp bakåt för Östers vassa målgörare Freddy Söderberg och Vlado Zlojutro som båda är i målform. Jag tror Öster tar sig i kragen och visar att man ska vara kvar i Allsvenskan nästa säsongen också. Man löser den här uppgiften och precis som jag sa före säsongen, Syrianska åker ur med dunder och brak i år!