Plockar ytterligare ett objekt från kvällens Allsvenska omgång, där kvällens tredje spel hämtas från Växjö med ett Öster som gästas av IFK Norrköping. En svårtippad sett till formen hos respektive gäng där jag väljer en spelvariant som jag har något av en förkärlek till när det ena laget är inblandat.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Öster – Norrköping
  • Spel: Över 10 hörnor
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00 24/6

Öster var uppe i 6 raka förluster, en väldigt negativ trend som bröts strax innan landslagsuppehållet när topplaget IFK Göteborg besegrades hemma på Myresjöhus Arena. Därefter har man hunnit med att spela en sensationellt tråkig 0-0 match mot Gefle, en värdefull poäng ändå då den ser till att nykomlingen håller sig ovanför strecket för stunden.

Norrköping fortsätter att gå trögt sett till förväntningarna där man parkerar strax under mittenskiktet. Prestationen senast mot tidigare nämnda IFK Göteborg var väldigt bra, men trots det slutade det med en ny hemmaförlust. Noterbart att man inte har lyckats hålla nollan sedan slutet av förra säsongen, där bristerna har hittats i defensiven att jämföra med det man kan prestera i anfallsväg där man kan vara relativt fyndigt.

Öster kommer till spel utan Kenny Pavey som har problem med hälen. Norrköping saknar Bobbie Friberg da Cruz sedan tidigare, i övrigt nästintill ordinarie trupp.

2958746101

Med inriktning på den här spelformen så baseras en hel del på statistik och det till följd av IFK Norrköpings, som jag främst väljer att koncentrera mig på, spelsätt som leder till att man blir väldigt produktivt på den här fronten. I första hand brukar jag använda mig av det här spelalternativet när laget spelar hemma på Parken, men jag gör ett undantag den här gången.

Norrköping är, trots blandade resultat, desto mer bekvämt i sitt sätt att gå till anfall. Man kör på ett rakt och direkt spel med mycket löpningar längs kanterna där man skickar in många bollar i boxen. Man har kanske Allsvenskans vassaste inläggsfot i Martin Smedberg-Dalence som sätts i många bra positioner för att slå in sina inspel. De fasta situationerna är ett bra nummer som man i regel även kommer till ganska ofta. ”Peking” är kanske det mest produktiva laget när det kommer till att skapa hörnsparkar där man allt som oftast håller ett väldigt högt snitt, vilket inte är någon större slump sett till spelidén.

10 av Norrköpings 13 matcher under den här säsongen har landat på minst 10 hörnor. Allt som oftast gör man tillräckligt på egen hand för att bidra, med undantag för att en av matcherna som gick under linan var mot Malmö borta som är ett väldigt spelförande lag där chanserna framåt blir väldigt få. Östers 5 senaste matcher har slutat på 9, 10, 11, 15 och 14 hörnor.


Jag gillar den något låga linan från start (2-vägsalternativ, asian antal, vilket innebär att man får hela insatsen tillbaka ifall det skulle landa på exakt 10 hörnor) och oddset efter det sett till vilka lag som är inblandade. Spelar på att det blir minst 11 hörnor i matchen med dryga medelinsatsen. Hörnorna spelas hos Bet365.

/Puyol