Då var det dags för semifinal i Svenska Cupen där vinnaren går till finalen på Friens Arena. Öster har gjort det bra inledningsvis i år men nu verkar man stött på problem och här möter man Allsvenskans formstarkaste lag och då lär man få problem!

Öster – IFK Göteborg
Spel: 2
Odds: 2.30 @ Unibet
Insats: 5/10
Spelstopp: 13.30

Öster gjorde ett vasst gruppspel i cupen där man kryssade mot Malmö FF samtidigt som man krossade Superettanlaget Sundsvall och Division 1 laget IK Frej. I kvartsfinalen ställdes man mot Sirius och man fick problem då Sirius gjorde en mycket bra match men Öster var numret för stora plus att Öster fick spela med en man mer under nästintill hela andra halvlek. I Allsvenskan har man levt på sin nykomlingskapacitet som många lag har i början och man har gjort det bra. Jag tror dock det är slut på den nu då man haft två raka tunga matcher mot Malmö FF på bortaplan (förlust 0-2) och nu senast Elfsborg på hemmaplan (Förlust 1-3). Det känns som att man kommit ned på jorden nu igen och känslan är att den här matchen kommer olägligt för laget som är på väg ned i form och självförtroende. Man väger alldeles för lätt mot de bästa lagen i serien och även om man stundtals fått igång ett passningsspel mot såväl Elfsborg som Malmö så har man problem att komma till vassa avslut och ineffektiviteten smyger sig på Öster allt mer…

IFK Göteborg gör allting bra för dagen och imponerar i sina insatser. I cupen gick man vidare från gruppspelet trots förlust mot Kalmar FF. I kvartsfinalen mötte man Helsingborg på bortaplan och gick något turligt vidare från den matchen efter en kraftig Helsingborgspress genom större delen av matchen. Men som vi sett så många gånger den här säsongen så spelar blåvitt en smart fotboll som förstör motståndarnas spel samtidigt som man är vassa i sina omställningar. Idag väntar en annan typ av matchbild där man säkerligen kommer föra mycket boll vilket man visat att man behärskar bra den här säsongen och med tanke på lagets form och självförtroende så tror jag man tar sig vidare härifrån. Man har inlett Allsvenskan riktigt vasst med 4 segrar och 2 oavgjorda matcher mot topplagen Malmö FF och Elfsborg vilket är riktigt starkt. Senast mötte man Malmö på sin hemmaplan och där såg man länge ut att gå mot en förlust men laget visade upp en härlig disciplin och gav aldrig upp utan kunde sätta kvitteringen på tilläggstid vilket lär ge laget ännu mer självfötroende inför den här mötet. Man vill givetvis vinna Svenska Cupen till varje pris för att få en titel!


Får vi se en show av Tobias Hysén ikväll tro?

Öster matchas tufft för dagen och det här blir lagets 5e match på knappt 3 veckor och i söndags mötte man Elfsborg i en tung match så frågan är hur slitet laget kommer vara här? Senast mot Elfsborg saknades Pabo Pinones-Arce och Mario Vasilj, det återstår att se om dem kan starta här eller ej.
IFK Göteborg saknar fortsatt Ludwig Augustinsson plus att man bör avvara Pontus Farnerud här. Ett par spelare har lite småskavanker men det mesta talar för att övriga spelare kan starta matchen.

———————————————————————————————————————————————–

Känslan är som sagt att Öster har kommit ned på Jorden igen efter sin fina inledning nu när man mött två topplag och stundtals blivit utspelade av dem. Nu möter man återigen ett topplag och den här gången möter man det formstarkaste av dem alla. Man har visserligen hemmaplan men det räckte knappast mot Elfsborg senast och det lär inte räcka idag heller. IFK Göteborg har riktigt fin form för dagen där man spelar med stort självförtroende och får man igång passningspelet här så kommer Öster få en jobbig kväll! Jag tycker oddset 2.30 på Allsvenskans, för dagen, bästa lag är värt en medelinsats i den här matchen!