Testar ytterligare ett objekt från den Allsvenska fotbollen, även här med dyrbara poäng på spel när den 27:e omgången ska fullbordas. En högintressant match med stor betydelse för nedflyttningsstriden där Öster välkomnar Gefle till något som troligtvis inte kommer bli alltför vackert. Tror främst på att det ena laget, återigen, gör det som krävs i dessa lägen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Öster – Gefle
  • Spel: Gefle dubbelchans
  • Odds: 1,70 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 15.00 6/10

Öster har haft sina perioder, bra såväl som dåliga, där nykomlingen gick starkt mot slutet av sommaren. Något tyngre omgångar nu där man har förlorat 4 matcher i följd med målskillnaden 2-9. I måndags stod man upp bra mot AIK rent resultatmässigt, men i sin helhet var det rätt att man inte inkasserade några poäng. Inför dagens match innehar man kvalplatsen med en poäng upp på Halmstad nedanför strecket.

Hemmalaget kommer till spel utan något noterbart avbräck. Målvakten Alexander Nadj är borta sedan tidigare, man återfår dock både Pablo Pinones-Arce samt Mario Vasilj efter avstängning.

2942990_520_292

Gefle går även dem en match om kontraktet där man befinner sig 2 poäng före dagens motstånd, därmed bibehåller man sin position ovanför kvalplats så länge man lyckas undvika en förlust här. Från september och framåt (4 matcher) har antalet inspelade poäng legat på en godkänd nivå även om man inte lyckas dra ifrån konkurrenterna pga ett evigt kryssande (12 av 26 matcher har slutat oavgjort) där det enda snedsteget var den inledande halvtimmen i bortamatchen mot guldjagande Göteborg.

Bortalaget saknar mittbacken Anders Wikström som tvingades utgå pga skada senast. Ordinarie trupp i övrigt.


Endast lagen placerade bland topp-6 har förlorat färre matcher än Gefle. Än mer noterbart att det var snart 5 månader sedan som Gefle förlorade mot ett lag som inte tillhör topp-4. Det nämner kanske en del om bortalaget, som brukar vara nedskrivet inför varje säsong, men som alltid gör det som krävs för att säkra kontraktet. Pelle Olssons manskap har genom åren haft en förmåga att plocka poäng i rätt matcher, och det är en sådan uppgift man har framför sig idag. I grunden har man en stabilitet, från matcher av den här karaktären, som jag anser att motståndet inte besitter riktigt.

Om man ser till tävlingsmatcher under 2000-talet så har lagen mött varandra vid 9 tillfällen. Öster har endast vunnit en av dessa matcher, i Superettan för 11 år sedan, medan Gefle har gått segrande ur striden vid 6 möten. Matchen i somras slutade 0-0, en riktigt tråkig historia utan några målchanser. Tror inte Gefle har något emot en liknande matchbild, scenarion man brukar kunna bemästra på ett bra sätt.

Jag gillar bortalagets poängchanser, så även 1,70 ggr på att man lyckas undvika en förlust. Gefle att spela oavgjort eller vinna (dubbelchans) liras strax över medel.

/Puyol