Tyska division 3 möte mellan serietvåan Osnabrück och seriesjuan Chemnitz. Ett spännande möte på förhand men jag har saken klar för mig, häng på!


Osnabrück – Chemnitzer
Spel: 1
Odds: 1.85 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Osnabrück ligger tvåa i serien men har bara 3 poäng ned till fyran i tabellen vilket innebär missad uppflyttning så alla poäng är livsviktiga i nuläget för laget. Det är oerhört jämnt i toppen där det bara skiljer 5 poäng mellan serieledarna och seriefemman i tabellen. Formen får anses som bra för laget trots att de förlorade det heta derbyt mot Münster i förra omgången. Jag tror den förlusten fungerar perfekt som tändvätska till den här matchen. Före den förlusten hade laget 3 raka segrar så jag tror starkt på att man faller in i en ny segersvit här igen!

Osnabrück har sin hemmaplan som bästa styrka då man har 9-2-2 som resultatrad på sin hemmaplan och fina 22-8 i målskillnad på dessa matcherna. Man har två raka hemmasegrar nu och spelet imponerar när man springer ut inför sina hemmafans. Jag har svårt att se hur ett bortasavagt Chemnitzer ska ha en chans här!

Motståndarna Chemnitzer ligger som sagt sjua i tabellen och har hela 15 poäng upp till uppflyttningsplatserna så jag vågar nog påstå att det är omöjligt för Chemnitzer att nå uppflyttningsplatserna denna säsongen då det återstår 10 omgångar bara. Man har dock en helt okej form efter uppehållet då man har 3-1-1 som resultatrad på de 5 matcher man hunnit spela. Men värt att nämna är att segrarna är tagna på hemmaplan där man trivs allra bäst, nu är det dags för bortamatch igen och man trivs inte alls lika bra på resande fot. Senaste bortasegern togs den 7e Oktober förra året och efter den segern har man nu 6 raka bortamatcher utan seger. I de två bortamatcherna efter uppehållet mötte man lag som är betydligt sämre än Osnabrück så jag tror man får stora problem nu p.g.a. att det är en bortamatch. Chemnitzer har 2-5-6 som resultatrad på bortaplan och det imponerar knappast…


Simon Zoller fortsätter ösa in mål
för sitt Osnabrück!

Det var en tuff match senast för Osnabrück som fick hela 8 gula kort och 1 rätt kort i derbymatchen. Till den här matchen saknas därför Alexander Krük och Marcus Piossek som båda är avstängda.

Chemnitzer får klara sig utan Wilke som är sjuk samt långtidsskadade Makarenko.