Säsongen börjar så smått dra igång runt om i världen. Till kvällen så lägger i ett litet fokus på en träningsmatch mellan ett rutinerat allsvenskt lag och en nykomling. Inget av lagen är fulltaliga, men ett av dem saknar fler tongivande än det andra.

  • Match: Oskarshamn – Vita Hästen
  • Speltips: Vita Hästen
  • Insats: 3/10 units
  • Odds: 3.70 @ Svenska Spel
  • Spelstopp: 7/8, 19.00

IK Oskarhamn hamnade förra säsongen på undre halvan i tabellen. Något som de flesta säkerligen var lite förvånade över. Oskarshamn hade ett klart mål och det var att ta sig till kvalserien, vilket man borde kunnat göra med det materialet av spelare man hade. Det blev dock inte bättre än en nionde placering, hela nio poäng bakom den sista kvalplatsen. Spelarrotationen i Oskarshamn har varit ganska normal ändå tycker jag. Ett par spelare har lämnat och ett par spelare har kommit in. Tittar man lite snabbt över truppen så har man likvärdig kvalité gentemot förra säsongen och man kommer säkerligen få kämpa för att ta sig till kvalspel även denna säsong. Man har tappat en del poängspelare som är lite svåra att ersätta. Valdix, Löfstedt och Bouchard tänker jag framförallt på. Dessa är dock ersatta med ett par spelare från utlandet som man vet ganska lite om. De har gjort en del poäng, men kan lika gärna bli floppar. Alla kommer dock inte delta i kvällens match. På backsidan har man tappat Juha Uotila till just Vita Hästen. Även Russ Moyer har packat väskan och flyttat till Karlskrona. Det är ett tungt tapp för Oskarshamn, framförallt i powerplay. Till kvällens match kommer nyförvärvet Gasper Kroselj vakta kassen för hemmalaget. Lite problem har man på utespelarfronten. Man saknar Luca Caputi och David Rodman som anländer om en dryg vecka. Morten Poulsen, Daniel Ljungkvist, Manuel Ågren och Victor Svensson saknas alla pågrund av skada. Såhär ställer Oskarshamn upp:

32 Gasper Kroselj (41 Oskar Sehstedt)

44 Anton Blomqvist – 51 Marc Zanetti
29 Linus Morin - 9 Emil Kristensen
49 Oscar Engsund - 8 Fredrik Styrman
10 Felix Heljemo

88 Greg Squires – 25 Camilo Miettinen – 22 Jacob Tenemyr
53 Lukas Ericsson - 16 Arsi Piispanen - 62 William Stenvall
26 Victor Backman - 19 Pierre Gustavsson – 13 Tobias Törnkvist
38 Adam Nilsson – 37 Anders Poulsen – 20 Mikael Lidhammar
39 Daniel Bertilsson

Vita Hästen är nykomlingar denna säsong i allsvenskan. Efter många säsongers kämpande lyckades man äntligen ta klivet upp. Helt välförtjänt också. Man har varit nära de flesta säsongerna, men alltid fallit på målsnöret. Förra säsongen var man gigantiskt bra hela säsongen och lekte hem hela kvalserien. Man visade redan där att man har en riktigt bra grund att stå på. Till den här säsongen tycker jag dock man tappat lite av sin slagkraft mot förra säsongen, men man har fortfarande en trupp som ska kunna matcha Oskarshamns lag denna afton. Vi kommer dock inte få se nyförvärvet Justin Donati och Henrik Bankelius ikväll pågrund av olika anledningar. På backsidan har man tappat bland annat Norin och Matushkin, två riktigt tunga tapp enligt mig. Man har dock ganska många backar att välja på plus att man fått in Juha Uotila, Niklas Andersson, Sean-Michel Sundqvist, Fredrik Lindström och Viktor Amnér. Jag tror man kommer klara sig bra ikväll åtminstone. Framåt har man fått behålla kungen av kvalserien, Marcus Eriksson. Killen har visat tidigare att han håller på denna nivå och nu får han göra det med klubben han har i hjärtat. Det kan inte bli annat än succé. Framåt har man lite intressanta nyförvärv. Daniel Åhsberg vänder hem till Sverige igen. Sedan har man även plockat in två transatlanter vid namn Riley Armstrong och Adam Schmidt. Dessa tre kommer bilda femma ikväll. Tappet av Niklas Lihagen är såklart tungt, men samtidigt så har man fått in en hel del spets. Axel Brage var bra i kvalserien förra säsongen och kommer också vakta kassen denna match. Såhär ställer de upp ikväll:

Axel Brage (Joakim Strandberg)

Sean-Michel Sunnqvist – Morgan Hassel
Juha Uotila – Viktor Amnér
Ludvig Martinsson – Fredrik Lindström
Joakim Petersson – Niklas Andersson

Jesper Samuelsson – Marcus Eriksson – Emil Rooth
Tobias Liljendahl – Mattias Kalin – Henrik Thegel
Adam Schmidt – Riley Armstrong – Daniel Åhsberg
Linus Näsström – William Wallén – Marcus Gunnarsson


Sammanfattar man detta så är det första matchen så allt kan hända. I slutändan av säsongen är jag ganska säker på att Oskarshamn kommer vara före Hästen i tabellen, men idag tycker jag man saknar lite stora delar av laget. Därav borde oddsen vara lite jämnare. Tycker det luktar lite kryss ikväll, men magkänslan är på Hästens sida. Vi testar en låg insats på Hästen att vinna under ordinarie tid till oddset 3.70 hos Svenska Spel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden