Fredagskväll och Hockeyallsvenskan bjuder på en match. Ett poäng skiljer mellan fyran Vita Hästen och femman Oskarshamn. Nu möts lagen i Oskarshamn i Arena Oskarshamn. Likheten mellan lagen är att båda lagen tar absolut mest poäng på hemmaplan. Blir det just hemmaplan som blir den avgörande faktorn ikväll?

  • MatchOskarshamn – Vita Hästen
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Oskarshamn
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 22/1, 19,00

Oskarshamn har fått målskyttet lite i stå och trots rejäla målchanser mot AIK i lagets senaste match vill inte pucken in utan laget föll istället med 0-4 på hemmaplan. Förlusten innebar lagets andra raka och den tredje på dom fem senaste matcherna.
Vi finner igen Oskarshamn på en femte plats i tabellen med sextiotre poäng efter trettionio spelade matcher. Laget har ett poäng upp till fyran och motståndarna Vita Hästen och bara tre poäng upp till trean BIK Karlskoga.

Hemma i den så kallade Be-Ge Hockey Center har Oskarshamn tagit trettionio av sina totala sextiotre poäng. Det efter att ha vunnit tretton av tjugo hemmamatcher. Det leder även till att Oskarshamn för tillfället är seriens sjunde bästa hemmalag.
Formen på hemmaplan är något bättre än den sett över dom fem senaste och laget har tre segrar på dom fem senaste hemmamatcherna.

oskarshamn_200 V.S vitahasten_200

Vita Hästen fortsätter trumma på och kommer till spel med två raka segrar efter att ha besegrat Pantern med 3-2 efter straffar på hemmaplan i den förra omgången.
Lagets form fortsätter att vara positiv och Vita Hästen har gått som ett lokomotiv uppåt i tabellen och nu finns laget på en fjärde plats med sextiofyra poäng efter fyrtio spelade omgångar. Ner till femman Oskarshamn är det ett poäng och upp till trean BIK Karlskoga saknas det två pinnar. Dock för Vita Hästen’s del har laget spelat en match mer än sina motståndare.

Något Vita Hästen har gäckats av under säsongen är lagets bortaspel. Endast sju segrar på nitton bortamatcher och blott tjugo inspelade poäng. Det räcker dessvärre enbart till att vara Hockeyallsvenskans tolfte bästa lag. Dom enda sämre bortalagen är jumbon Sundsvall och nästjumbon Asplöven.
Vita Hästen föll i lagets förra bortamatch. Då mot BIK Karlskoga med 4-1 och laget åkte på sin andra förlust på dom tre senaste bortamatcherna.

Lagens tredje uppgörelse för säsongen.
Det första mötet vanns av Oskarshamn på hemmaplan med 1-0. Andra gången lagen ställdes mot varandra vann Vita Hästen på hemmaplan med 3-0. Gemensamt är att båda gångerna har hemmalaget nollat gästande lag.
Lagens fem senaste möten har slutat med tre segrar för Oskarshamn och två för Vita Hästen.

Kan Oskarshamn förbättra hemmaspelet ytterligare?
Ett Oskarshamn som är starka i hemmaborgen och har bara gått poänglösa i fem utav sina tjugo hemmamatcher. Ikväll vankas det även stor publik och det är redan sålt över 2 100 biljetter i en arena som rymmer 3 424 personer.
Oskarshamn har gjort flertalet bra matcher på slutet men har inte riktigt haft effektiviteten med sig. Matchen mot AIK sist var laget värda ett bättre öde och 0-4 speglade inte matchbilden. Nu möter laget ett Vita Hästen vars spel börjar se något taffligt ut. En knapp straffseger över Pantern sist och i omgången innan var det en period som avgjorde till lagets fördel. Lägg därtill att lagets bortaspel inte är det bästa. Tredje sämst i serien på bortaplan och när laget vinner på bortais är det oftast målvakterna i laget som har spikat igen totalt.
Med ett hemmastarkt Oskarshamn i en publikfylld arena som är på gång mot ett bortasvagt Vita Hästen gör att mina polletter hamnar på en hemmaseger till 2,20 hos bet365.