Sju omgångar återstår av Hockeyallsvenskan. Totalt tjugoen poäng. Mellan Oskarshamn och Timrå skiljer det fjorton. Från tredje till elfte plats. Det säger en väldig massa över hur viktiga poängen som återstår betyder för lagen. Timrå’s möjlighet ikväll för att nå playoff är att besegra det lag man har tagit poäng emot i tre möten av tre den här säsongen. Lyckas laget eller blir hemmastarka Oskarshamn för svåra?

  • MatchOskarshamn – Timrå
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Timrå +1 mål
  • Odds: 1,87 @ ComeOn
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 15/2, 19,00

Oskarshamn avslutade riktigt starkt innan uppehållet med att besegra Björklöven med 4-3 på bortaplan efter straffar. Inte nog med att det var en seger så tog laget dessutom sin andra raka och den femte på dom sex senaste omgångarna.
Formen har skjutit upp Oskarshamn uppåt i tabellen och nu befinner sig laget sig på en tredje plats med sjuttiosju poäng efter fyrtiofem omgångar. Upp till den Hockeyallsvenskafinalen är det långt, Oskarshamn är hela femton poäng bakom tvåan AIK. Ner till fyran Leksand är det fyra poäng  som dessutom har en match mer spelad och Oskarshamn har tredjeplatsen i egna händer.

På hemmaplan har Oskarshamn gått bra den här säsongen. Det har blivit fyrtiofem inspelade poäng efter tjugotre hemmamatcher. Det gör Oskarshamn till seriens sjätte bästa hemmalag.
I lagets senaste hemmamatch blev det förlust när Leksand vann med 2-3 och Oskarshamn åkte på sin andra förlust på sina fem senaste hemmamatcher.

oskarshamn_200 V.S timra_200

Timrå fick ett abrupt slut på sin segerrad när Pantern vann med 1-2 inne i Eon Arena. Förlusten bröt alltså en segerrad på fyra raka matcher.
Förlusten skickade Timrå ner till en elfte plats i tabellen. Totalt har Timrå spelat ihop sextiotre poäng efter fyrtiosex omgångar och har tre poäng upp till playoff-plats. Nackdelen för Timrå är att laget har spelat en match mer än samtliga lag från tionde plats till åttonde.

På bortaplan har Timrå varit starka under säsongen. Laget är nu uppe i tre raka bortasegrar och har med dessa vinster totalt tagit tjugoåtta poäng på bortaplan. Det gör Timrå till seriens sjätte bästa bortalag.
Den senaste bortavinsten kom mot hemmastarka BIK Karlskoga med 3-1.

Säsongens fjärde möte i grundserien.
Timrå har gått segrande ur två av lagens tre första möten och har dessutom tagit poäng i samtliga matcher.

15.12.15HOCTimråOskarshamn3 : 2
10.11.15HOCOskarshamnTimrå3 : 2
(2 : 2)
26.09.15HOCTimråOskarshamn3 : 1

Lagens fem senaste möten har resulterat i en seger för Oskarshamn och fyra för Timrå.
Dom fem senaste mötena i Småland har slutat med tre segrar för Oskarshamn och två för Timrå. Noterbart är att Timrå har tagit poäng i fyra av dessa fem matcher.

Första matchen sedan uppehållet.
Ska lagen dela broderligt på poäng eller får vi se någon segrare? Det jag misstänker är att Timrå inte kommer lämna Småland utan minst en poäng. Det på grund av att Timrå är i ett stort poängbehov om det ska kunna bli playoff-spel. Laget har tre poäng upp till playoff-plats och har dessutom fyra lag att passera samtidigt som Timrå har en match mer spelad än samtliga av dessa lag.
Men vi ska inte glömma bort att Timrå är formstarka på bortais och lagets tre senaste vinster är inget att skämmas över. BIK Karlskoga 3-1, Björklöven 4-3 och Västerås med 4-3 efter övertid.
Dessutom hade Timrå fyra raka segrar innan Pantern bröt den sviten innan uppehållet.
Vi ska inte glömma att Oskarshamn har gått urstarkt innan uppehållet och har spelat såpass bra att laget nu har tredje platsen i egna händer. Men där kanske det kan komma en liten motivationsbrist att nästan vara klara tredjeplacerade och det lilla extra kanske inte är där just i den första matchen efter ett uppehåll.
Det lär däremot Timrå ha som spelar för att vinna eller få sommarlov samtidigt som Timrå trivs otroligt bra mot Oskarshamn. Eller vad sägs om sju poäng av nio möjliga den här säsongen. Fyra segrar på dom fem senaste mötena och poäng i fyra av dom fem senaste matcherna i Arena Oskarshamn.
Mitt spel blir Timrå +1 mål till 1,87 hos ComeOn. Det vill säga insatsen tillbaka om Timrå förlorar med uddamålet under ordinarie tid.