Hockeyallsvenskan skrinar vidare in i säsongen och det är dags för omgång åtta. Hemmalaget Oskarshamn har en drös med skador i truppen och lånar in två juniorer från Frölunda men har trots det tagit sju av nio poäng på hemmaplan. Samtidigt som motståndarna Södertälje inte har förlorat under ordinarie tid den här säsongen.

  • Match: Oskarshamn – Södertälje
  • Spel: 2
  • Odds: 2.08 @ Comeon
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 19.00 30/9

IK Oskarshamn spelade sin senaste match i lördags. Då på bortaplan mot Vita Hästen. En match som Oskarshamn tog ledningen med 1-0 i den första perioden. Laget tappade sedan ledningen till underläge 1-3 innan ens halva andra perioden var spelad. Men Oskarshamn kom igen och kvitterade till 3-3. Men ett psykologiskt 4-3 för hemmalaget med endast nitton sekunder kvar av perioden satte käppar i hjulet för Oskarshamn och Vita Hästen kunde till slut vinna med 5-3.

Förlusten innebar den tredje raka för Oskarshamn och laget har endast vunnit en av dom fem senaste matcherna och har endast tagit fyra poäng på dessa matcherna.
Med blott sju inspelade poäng på sju matcher så ligger Oskarshamn näst sist på en trettonde plats i Hockeyallsvenskan.

Hemmaspelet har däremot fungerat bättre. Med två storsegrar som inledning i hemmaborgen, Karlskrona 5-1 och AIK 6-1. Så kom första förlusten på hemmaplan i förra hemmamatchen mot Malmö. Trots att Oskarshamn hade en 3-1 ledningen efter den första perioden så kom Malmö igen och kvitterade i den tredje perioden och avgjorde sedan i förlängningen.
Oskarshamn har därmed tagit sju poäng av möjliga nio på hemmaplan. Vilket gör laget till det femte bästa hemmalaget i serien.
Oskarshamn har en drös med skador. Laget saknar Daniel Ljungkvist, Arsi Piispanen och saknar troligen Luca Caputi och Morten H Poulsen som båda rehabiliterar. Klart är det i alla fall att juniorerna Christoffer Ehn och Pierre Engvall från Frölunda kommer till spel på lån.

Ik Oskarshamn sodertaljesk

Södertälje SK fortsätter att trumma på i årets Hockeyallsvenska. Nu senast vann laget hemma mot Almtuna med 3-1. En match där Almtuna stred emot bra och hade 1-1 inför den tredje perioden men där trummade Södertälje på och kunde vinna rättvist. Segern innebar poäng i sju raka matcher och med endast en förlust. Den kom mot Asplöven för två omgångar sedan på bortaplan med 4-3 efter övertid.

I tabellen så har Södertälje spelat till sig femton poäng och ligger därmed på en tredje plats med två poäng bakom ettan Vita Hästen och tvåan Mora. Anmärkningsvärt är att sex av Södertälje’s sju matcher har slutat med ett kryss under fulltid. 

På bortaplan så har Södertälje kryssat i samtliga tre möten den här säsongen. Med att i premiären hämta upp ett 0-2 underläge mot AIK för att sedan vinna med 3-2 efter straffar. I nästa bortamatch slog laget toppkonkurrenten Malmö med 4-3 efter förlängning. För att sedan förlora för första gången i ett förlängningsspel den här säsongen mot Asplöven med 4-3.
Med totalt fem inspelade poäng på bortaplan så är Södertälje Hockeyallsvenskans tredje bästa bortalag.
Södertälje återfår Lucas Carlsson till truppen och det är klart att Sebastian Idoff står i mål.

Södertälje vann tre av fyra möten förra säsongen.
Med fyra möten förra säsongen med två hemmamatcher vardera så vann Södertälje en hemmamatch och båda mötena på bortaplan mot Oskarshamn.
På lagens fem senaste möten i Oskarshamn så har Oskarshamn tre segrar och Södertälje två.

Formstarka Södertälje tar första fullpoängaren på bortaplan den här säsongen?
Ja, det tror jag laget gör. Därför att Södertälje är ett starkt lag den här säsongen. Oskarshamn inte är ett dåligt gäng den här säsongen men med lagets skador och taskiga form så är det stor fördel Södertälje.
Ett Södertälje med poäng i samtliga matcher den här säsongen och trivdes bra mot Oskarshamn förra året. Samtidigt som Oskarshamn har förlorat tunga matcher trots att laget har varit bra med, haft ledningen med både ett och två mål så lär självförtroendet i truppen vara något dämpat.
Oskarshamn kommer gå ut och spela med högt tempo och med en frejdig hockey som laget alltid gör på hemmaplan så kommer Södertälje trivas. Detta via ett bra spel, bra försvar och många psykologiska segrar den här säsongen. Ett Södertälje som har god kontroll och kunskap över motståndarna Oskarshamn som med tunga avbräck och tre raka nederlag och ett sargat självförtroende så får inte Södertälje bättre möjligheter att ta säsongens första trepoängare på bortaplan.

Mitt spel blir därmed raka tvåan på Södertälje till 2,08 hos Comeon.