Viktiga poäng på spel när tabellsexan Oskarshamn tar emot tabellfemman Rögle. Hemmalaget Oskarshamn kommer från en vinst mot Bofors i senaste matchen. Rögle har tre raka 4-3 förluster (en efter övertid) på kontot till denna match. Svårt att tippa 1×2 här, men jag har bra känsla för ett över/under spel. Läs mer!

  • Match: Oskarshamn – Rögle
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1.95 (expekt)
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00

Oskarshamn kommer som sagt från en stark seger på bortais mot Bofors. Men i ärlighetens namn hade man tur i den matchen och räddades i stort sett av ett fint målvaktsspel från Alexander Bengtsson. Bofors pepprade iväg hela 51 (!) skott i den matchen och Bengtsson motade 49 av dessa. Nu har han gjort sin absolut bästa match för säsong och jag tror knappast han visar upp något liknande ikväll.

Skadeläget ser hyfsat ut för Oskarshamn och man ställer upp med samma trupp som senast mot Bofors.

Rögle har haft det tungt på slutet och fick senast stryk mot Leksand med 4-3 på hemmais. Efter att ha legat under med 4-1 efter två perioden så vaknade Rögle till, trots detta nådde man alltså inte hela vägen fram. Jonas Fransson som fått förtroendet i kassan de två senaste matcherna har inte alls sett lika stabil ut som man är van med, åtta insläppta mål på två matcher är han givetvis inte nöjd med. På grund av detta så tror jag att Gistedt får chansen i ikväll, och han blandar verkligen och ger.

Några långtidsskadade på listan för Rögle, annars är man pigga och krya.

———————————————————————————-

Två lag som inte direkt har något monster i mål och spelar en offensiv hockey. Rögle är faktiskt det lag efter Örebro som gör mest mål i allsvenskan, men samtidigt så släpper man in nästan tre mål i snitt per match. Jag tycker den här har goda chanser att gå över om målvakterna har en normal dag.

/e@sy