Endast en match ikväll i Hockeyallsvenskan när Oskarshamn möter Rögle på hemmaplan. Två lag som har blandat och gett ordentligt under säsongen och båda lagen kommer till spel med förlust i förra matchen. Vilket lag kommer studsa tillbaka på vinnarspåret efter matchen?

  • Match: Oskarshamn – Rögle
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,66 @ Nordicbet
  • Insats: 5/5 units 
  • Spelstopp: 18/11, 19:00

Oskarshamn fick ett abrupt slut på lagets fem raka poängsvit i förra omgången. Då åkte laget ner till Uppsala för att ta sig an Almtuna i Metallåtervinning Arena. Efter en medioker första period stod det 3-0 till hemmalaget på resultattavlan. En uppförsbacke som blev för stor trots att Oskarshamn reducerade tidigt i den andra perioden men närmare än så kom aldrig laget och föll till slut med klara 4-1.

Förlusten innebar att Oskarshamn endast har en seger på lagets fem senaste matcher och fyra raka förluster. Med endast sex poäng av dessa femton möjliga är Oskarshamn seriens tolfte formstarkaste lag.
Men Hockeyallsvenskan den här säsongen är det absolut jämnaste på många många år. Oskarshamn har spelat ihop trettio poäng efter tjugotre matcher och ligger på en trettonde plats. Men laget har endast fyra poäng upp till sjätte placerade Karlskrona.

Oskarshamn på hemmaplan brukar vara säkra poäng för hemmalaget. Det har laget även visat den här säsongen. Med elva spelade hemmamatcher har Oskarshamn endast gått poänglösa i en match. Med sex segrar, fem förluster, varav fyra efter övertid/straffar och en målskillnad på 33-20. Ett snitt på 4,81 mål per match. Är Oskarshamn seriens sjätte bästa hemmalag.
Oskarshamn föll i sin senaste hemmamatch mot Asplöven med 2-3 efter straffar. Det var lagets andra raka strafförlust på hemmaplan och laget har två segrar och tre förluster i dom fem senaste matcherna.

Oskarshamn kommer till spel utan:
Linus Morin
Anton Blomqvist

oskarshamn_200 V.S rogle_200

Rögle kunde inte följa upp sin fina seger mot serieledarna Vita Hästen när laget begav sig till Axa Sports Center för att möta Södertälje. Södertälje rivstartade den första perioden och hade en 2-0 ledning. Rögle jobbade sig in i matchen och var det bättre laget och kunde kvittera till 2-2 under mitt akten. Men trots övertag och lägen att ta ledningen för Rögle kom istället 3-2 till Södertälje som sedan gick från 3-2 till 5-2 på knappt trettio sekunder. Rögle lyckades reducera gånger två men kom aldrig närmare än till 5-4 och förlorade. Förlusten innebar att Rögle’s poängsvit stannade på fyra matcher.

Med tre segrar och poäng i fyra av lagets fem matcher har Rögle plockat till sig tio poäng och är det tredje formstarkaste laget i serien. Rögle har efter tjugotre omgångar tagit trettiofyra poäng och ligger på en sjunde plats. Med samma poäng som sexan Karlskrona men bara ett poäng ner till lagen på åtta, nio och tionde placeringarna.
Rögle har inget fel på sin offensiv och med sextiosex mål framåt är Rögle det femte målfarligaste laget i Hockeyallsvenskan. Men med sextiotre insläppta mål är Rögle samtidigt det lag som släpper in femte flest mål.

Rögle har varit något sämre på bortaplan än vad laget har varit på hemmaplan. Med fjorton poäng efter elva bortamatcher är Rögle seriens sjunde bästa bortalag. Med en statistik på fem segrar, varav en efter övertid/straffar, sex förluster och en målskillnad på 30-31. Det ger ett snitt på 5,54 mål per match.
Med sina trettio mål på bortaplan är Rögle seriens fjärde målfarligaste lag på bortaplan.
Rögle har på laget fem senaste bortamatcher två segrar och tre förluster. Noterbart är att samtliga fem matcher har innehållit minst fyra mål.

Lagen möts för andra gången av fyra ikväll.
Lagens första match mot varandra den här säsongen spelades i Ängelholm. Där drog Oskarshamn det längsta strået och vann med 3-2 efter förlängning.
På lagens fem senaste möten har det slutat med två segrar för Oskarshamn och tre för Rögle. Noterbart är att lagen hade spelat fem raka matcher över 4,5 mål innan säsongens möte.
I Arena Oskarshamn har det på lagens fem senaste möten resulterat i tre segrar för Oskarshamn och två för Rögle. Noterbart är att fyra av fem matcher har slutat över 4,5 mål.

I årets upplaga av Hockeyallsenskan är alla poäng otroligt viktiga i alla matcher!
Både Oskarshamn och Rögle har revanscher att utkräva efter lagens förra match. Båda lagen spelade svagt försvarsspel och bjöd på alldeles för enkla mål.
Det är två lag som bjuder till på det offensiva planet. Framförallt Rögle som varit rejält målglada efter halva säsongen och är det lag som gjort femte flest mål i serien. Oskarshamn måste börja få igång sitt målskytte igen då det har gått lite i stå i lagets senaste matcher och ska inte laget hamna runt kvalstrecket måste målen börja göras.
När dessa två lag möter varandra så är det mål som gäller. Det brukar inte spela någon roll vart lagen spelar det brukar resultera i målkalas oavsett.
Det är bara två matcher för lagen denna vecka och lagen har all möjlighet att ta ut sig allt vad som går i varje match då vilotiden är längre än normalt. Med två lag som spelade svagt försvarsspel i lagens förra match och har blandat och gett på den fronten under säsongen, kommer båda lagen att försöka utnyttja detta hos varandra och Oskarshamn får ett gyllene läge att få upp självförtroendet i lagens offensiv när Rögle’s taffliga defensiv kommer på besök i svårspelade Arena Oskarshamn.
Mitt spel blir över 4,5 mål till 1,66 hos Nordicbet.