Sista omgången av hockeyallsvenskan där ett Mora reser ner till Oskarshamn för att hämta minst två poäng och bli klara för playoff. Hemmalaget lär inte prioritera defensiven idag och jag testar mig därför på ett målspel för gästerna.

  • Match: Oskarshamn – Mora
  • Spel: Bortalaget över 3,5 mål
  • Odds: 2,40 @ expekt
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Oskarshamn var länge med i racet om en playoff-plats, men den drömmen släcktes i förra omgången då man fick stryk mot Almtuna på bortais med 0-3. Nu skapade Oskarshamn en hel del framåt och vann bland annat skotten med 36-12, men stod inte stolpen i vägen så var det Viktor Östlund i Almtunas kasse. Kvällens match har därför ingen större betydelse då jag inte tror man bryr sig nämnvärt om man slutar 9:a eller 10:a i tabellen. Det gäller bara att bjuda fansen på en trevlig hockeymatch, och det gör man bäst genom att spela offensivt. Man snittar ändå en 2,5 mål framåt per match och det är inte dåligt med tanke på den tabellplacering man faktiskt har. Men då kan vi även räkna ut att defensiven inte varit den bästa under säsongen, där man snittar nästan exakt tre insläppta puckar per match. I dagens match tror jag inte att backcheckingen kommer vara den bästa från hemmalaget, just på grund av att matchen saknar betydelse, och då ligger man väldigt illa till mot ett kontringsskickligt Mora.

Oskarshamn har inte släppt någon skadeinfo men senaste saknade man Michal Zajkowski, Morten Poulsen och Linus Morin.

morabengtsson

Mora var nästan lite uträknade då man förlorade på straffar mot Troja/Ljungby (5-4) för tre omgångar sedan. Men efter detta har man tagit två starka segrar mot Västerås (3-0) och sedan Malmö (7-6) efter straffar. Det innebär att man parkerar på en sista playoff-plats i detta nu, med en poäng till godo på Timrå som ligger åtta. Med en betydligt bättre målskillnad än Timrå så räcker det därför med två poäng för att säkra spel i playoff för Mora. Men detta vill man givetvis avgöra med en trepoängare och jag tycker även att man ska kunna fixa det med den offensiv man besitter. Det är endast två lag i serien som gjort fler mål än Mora och man snittar nästan tre mål framåt per match. Man är även ett av hockeyallsvenskans bästa lag i powerplay där både Kevin Mitchell och Lukas Bengtsson (bilden) står och pumpar tunga slagskott mot mål. Med tanke på att Oskarshamn ligger långt ner i boxplayligan så vill det därför till att man håller sig borta från botbänken idag.

I Mora sätter vi ett frågetecken för Alexander Ribbenstrand och sedan stryker vi ett par långtidsskadade spelare.


Oskarshamn har absolut ingenting att förlora och det borde innebära att man spelar väldigt offensivt idag. Det kan leda till att man gör ett par mål framåt möjligen, men jag tror mer på att man släpper in en hel del bakåt. Mora är som sagt väldigt kontringsskickliga och man kan få en väldigt passande matchbild här. Testar därför bortalaget över 3,5 mål med en mindre insats.

/e@sy