Hockeyallsvenskan ikväll och match mellan Oskarshamn och Mora. Av det jag sett av bortalaget hittills i år så tycker jag att den här matchen har goda chanser att bli ett målkalas. Häng på!

  • Match: Oskarshamn – Mora
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1,80 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Mora har jag bra koll på och jag grundar det här spelet mycket på hur man spelat sin hockey hittills denna säsong. Man har inlett serien med en seger och en förlust där det varit målkalas i båda matcherna. Först tog man emot Södertälje på hemmais i en match som man vann med 5-3, där det kunde slutat med dubbelt så mycket mer mål med lite skärpa i avsluten. Mora hade en sex rena frilägen i matchen utan att sätta en enda puck där, dessutom hade man ett par puckar i ribban. Därefter åkte man vidare ner till Skåne för match mot Malmö där man åkte på pumpen med 4-3. Efter en mållös första period tog det fart rejält och matchen gled med god marginal över linan.

För mig som sett Mora spela i två matcher nu så är det inte särskilt förvånande att det blir målkalas. Man är sylvassa i sina omställningar och ligger faktiskt och fiskar lite med en forward, vilket resulterade i en massa frilägen mot Södertälje. Och samtidigt som man är vassa framåt är man väl inte allt för slipade bakåt än så länge. Man har unga oerfarna backar som kommer bli riktigt bra med lite rutin i sig, men i dagsläget är man inte riktigt där. Dessutom vägar man för lätt framför mål och kan inte städa ordentligt kring Daniel Hansen, något som verkligen syntes mot Malmö där det kom till ett par mål just på returer.

Daniel Hansen får nog en svettig afton.

Ikväll är det alltså Oskarshamn som står för motståndet, ett lag som jag inte sett något alls av denna säsong. Man har inlett serien precis som Mora med en vinst och en förlust, vinsten kom borta mot Södertälje (4-2) och förlusten hemma mot Troja/Ljungby (0-2).

När dessa lag möts i Dalarna brukar det oftast bli målsnåla tillställningar, men i Småland har det varit annat ljud i skällan. Av de sju senaste matcherna här så har sex av dessa gått över linan 5,5 mål. Dessutom har Oskarshamn haft en tendens att knipa segrarna på hemmais mot Mora. Vilket lag som vinner låter jag vara osagt, men ett målkalas tror jag på!

/easy