En match under lördagen i Hockeyallsvenskan. Det är mötet mellan Oskarshamn – Mora som ska fullborda den fyrtionde omgången. Oskarshamn som har spelat bra på hemma på slutet. Oskarshamn har fyra raka hemmasegrar och Mora har tre raka segrar. Kommer Mora kamma hem fyra raka segrar mot Oskarshamn eller kan Oskarshamn sätta emot i den här matchen?

  • Match: Oskarshamn – Mora
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Oskarshamn över 2,5 mål
  • Odds: 1,91 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 17/1, 18:30

Oskarshamn åkte på en riktig käftsmäll i den förra omgången. Laget begav sig då för att möta Timrå på bortaplan. En match som laget åkte på pumpen redan under den första perioden då ställningen var 3-0 till hemmalaget. Det slutade inte där och när matchen var slut stod det 6-0 till Timrå.

Det innebar att Oskarshamn har på sina fem senaste matcher tagit två segrar och förlorat tre. Laget vinner ungefär varannan match på slutet.
I och med att Timrå också vann igår så ramlade Oskarshamn nu ner på kvalplats. Efter trettionio spelade omgångar står laget på femtio poäng och ligger på en trettonde plats. Det är bara ett poäng upp till Timrå ovanför strecket och bara fem upp till playoff, med en match mindre spelad.

I Arena Oskarshamn har Oskarshamn spelat ruggigt bra den här säsongen. Skulle tabellen se ut som hemmatabellen hade det varit en rolig läsning för alla Oskarshamnfans. Laget har efter nitton hemmamatcher tagit trettiosex poäng och det gör Oskarshamn till Hockeyallsvenskans femte bästa hemmalag.
Oskarshamn besegrade i den senaste hemmamatchen Björklöven med 3-2. Det var laget fjärde raka seger och den femte hemmamatchen på raken med poäng i. Noterbart är att Oskarshamn har gjort minst tre mål i sex i av sina sju senaste hemmamatcher.

Oskarshamn återfår lagkaptenen Daniel Ljunqvist och får spela med sju backar för första gången den här säsongen. Annars har laget tappat David Rodman som bröt kontraktet under veckan.

oskarshamn_200 V.S mora_200

Mora har börjat vinna igen. Laget besegrade i den senaste omgången Asplöven med 4-3 på hemmaplan i en svängig tillställning. En match där lagen bytte ledningen och Mora vände 1-2 till 4-2 som höll på bli 4-4 men laget kunde hålla undan och vinna matchen.

Segern blev därmed lagets tredje raka och har fått ett litet andrum till lagen utanför playoff. Mora har efter trettionio spelade matcher tagit sextiotre poäng och ligger på en sjätte plats i tabellen. Det är just nu tre poäng upp till femman Rögle och fyra ner till sjuan Vita Hästen.
Mora är det lag som har släppt in tredje minst mål i serien, nittiosju stycken. Det ger ett snitt på 2,48 insläppta per match.

Mora på bortaplan har varit ett lyckat koncept under säsongens gång. Efter tjugo spelade bortamatcher har laget tagit trettiotre poäng. Det gör Mora till seriens fjärde bästa bortalag.
Mora har på dessa matcher släppt in femtioen mål och det ger ett snitt på 2,55 insläppta mål per match.
Mora besegrade Södertälje efter straffar i sin senaste bortamatch med 2-1. Därmed bröt Mora sin tre matchers långa förlustsvit på bortaplan. Noterbart är att Mora har släppt in minst tre mål i tre av sina fem senaste bortamatcher.

Mora ställer samma trupp på benen som senast samt att laget återfår Mattias Nörstebö.

Dags för det fjärde och sista mötet för säsongen.
Det gemensamma dom tidigare mötena har haft är att Mora har gått segrande ur samtliga. Oskarshamn har bara mäktat med att plocka poäng i en match. Det var i den hittills enda hemmamatchen den här säsongen då det slutade med en 4-3 för Mora efter straffar.
Lagens fem senaste i Arena Oskarshamn har slutat med två segrar för Oskarshamn och tre för Mora. Noterbart är att Mora har tre raka segrar och Oskarshamn har gjort minst tre mål i fyra av dessa fem matcher.

Oskarshamn tar sig förbi kvalstrecket så fort som möjligt.
För att klara av det kommer det behövas att göras minst tre mål mot ett formstarkt Mora. Oskarshamn kommer klarar av detta på grund av: Oskarshamn är ett starkt hemmalag. Rent av det femte bästa hemmalaget i serien trots sin svaga tabellplacering. Oskarshamn är nu uppe i fyra raka segrar på hemmaplan och har gjort minst tre mål i sex av sina sju senaste hemmamatcher. Laget har verkligen fått igång målskyttet på hemmaplan.
Mora är ett bra bortalag men har haft det lite motigt på slutet och har släppt in ett antal mål. Totalt tolv stycken på sina fem senaste bortamatcher.
När dessa två lag möts i Oskarshamn brukar det bli målrikt. Oskarshamn har löst minst tre mål i fyra av dom fem senaste mötena på hemmaplan. Sen är Oskarshamn för en gångs skull nästan helt skadefritt och kan mönstra nästintill det bästa manskapet.
Det är den sista Ladies Night ikväll och en utsåld arena med ett revanschsuget hemmalag som återfått lagkaptenen kommer vi få se ett Oskarshamn som vill göra allt för att avgå med segern.
Därav tror jag att hemmastarka Oskarshamn tvålar in minst tre puckar bakom Mora målvakten och spelar Oskarshamn över 2,5 mål till 1,91 hos Unibet,