Nästan full omgång av hockeyallsvenskan idag och jag har fastnat lite extra för mötet mellan Oskarshamn och Malmö. Med tanke på att dessa lags formkurvor pekar åt helt olika håll så är jag väldigt överraskad över hur oddsen är satta här.

  • Match: Oskarshamn – Malmö
  • Spel: Oskarshamn
  • Odds: 2,10 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Oskarshamn har spelat upp sig rejält på slutet och vid vinst ikväll så går man om Mora och tar sig upp på en play-off plats. Och just Mora mötte man i senaste omgången av hockeyallsvenskan, en match som jag var och bevittnade på plats. Oskarshamn stod för en helgjuten insats och trots att man fick stryk i skotten med 42-30 så vann man med mycket klara 6-1. Mora hade egentligen inte många farliga lägen utan fick mest skjuta långt utifrån där Patrick Galbraith hade väldigt fri sikt tack vare ett bra backspel kombinerat med dålig offervilja hos Mora. Oskarshamn åkte ruskigt mycket skridskor senast och kommer man upp i samma glöd idag så ska det mycket till för att Malmö ska få åka hem med några intjänade poäng.

I hemmalaget stryker vi Joakim Hagelin och Linus Morin som finns på skadelistan.

Malmö är ett lag som är i ordentlig kris just nu och självförtroendet lär knappast vara på topp. Efter sex raka förluster var jag övertygad om att man skulle köra sönder ett avsågat Karlskrona i förra omgången på hemmais. Istället inkasserade man sin sjunde raka förlust efter 1-2 och enligt rapporter är det ingen vinst som Karlskrona behöver be om ursäkt för. Målskyttet är det som tynger laget och man har endast gjort sju mål på de sju senaste matcherna vilket är ruskigt dåligt. Spelar Oskarshamn lika bra defensivt idag som senast har jag svårt att se Malmö öka på det målsnittet i kväll.

Sebastian Meijer har varit borta en längre period och även Robin Alvarez ser ut att missa kvällens match då han åkt på magsjuka.


Oskarshamn kommer in här med fyra raka vinster på hemmais och jag tycker det finns goda chanser till en femte raka vinst. Jag trodde inte vi skulle få ett odds över två gånger pengarna på hemmalaget här, ett odds kring 1,80 – 1,90 hade varit mer rätt i mina ögon. Men det är bara att tacka expekt och insatsen blir strax över medel.

/e@sy