Den här hade i normala fall varit en halvljummen allsvensk hockeymatch inför ett halvtomt Arena Oskarshamn. Men kvällens drabbning blir stekhet som aldrig förr, och allt detta beror på Leksands nuvarande sportchef/tränare/coach, Tommy Salo. Salo som tidigare var just sportchef för Oskarshamn lämnade inte direkt skutan under stående ovationer, och det blev inte bättre när han började värva spelare från sin gamla klubb till Leksand. Testar en slant på det formstarkaste laget här!

  • Match: Oskarshamn – Leksand
  • Spel: Oskarshamn (1×2)
  • Odds 2.85
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19.00

Oskarshamn är hockeyallsvenskans absolut formstarkaste lag för tillfället, man kommer till kvällens match med fyra rakar segrar i ryggen. Man har haft en del skadebekymmer och spelartapp på slutet vilket gör dessa segrar är ännu mer anmärkningsvärda. På hemmais har man tagit den större delen av sina poäng denna säsong, och man är seriens tredje bästa hemmalag, efter giganterna Örebro och Bofors. Fyra raka hemmasegrar har man och det är inga skitlag som man slagit tillbaka. Bofors, Mora och Västerås har alla tre fått vända hem med noll poäng.

Linus Hultström förväntas finnas med i dagens möte efter att ha spelat några matcher med LHC. Man har även lånat in 19-årige Adam Johansson, som till vardags spelar i MoDo:s juniorlag.

Leksand gjorde en bra match senast nere i Malmö, där man till slut åkte hem med en 2-1 vinst. Det var ett riktigt styrkebesked med tanke på vilka spelare som man saknade i den matchen, men samtidigt verkar Malmö helt under isen, så allt för stora växlar drar jag inte på den vinsten. Man har fortfarande otroligt svårt att göra mål och räddas konstant av det stabila försvarsspelet. Endast sju mål på de fem senaste matcher har man presterat, något som givetvis inte håller i längden.

Till dagens match har man ungefär samma skador som senast mot Malmö, vilket inte förbättrar utsikten för att göra mål. Enström (huvudvärk), Prestberg (höft), Forsberg (JVM), Raffl (magmuskel). Lägg därtill att Hurtubise är högst osäker inför kvällen, han testas sent!

——————————————————————————————–

Det blir antagligen fullsatt ikväll och en härlig inramning, vilket givetvis gynnar hemmalaget. Leksand har levt mycket på sitt målvaktsspel på slutet och förr eller senare kommer det en svacka där. Man kan inte fortsätta göra 2-3 mål och hoppas på en vinst, det håller bara inte.

Med publikstödet i ryggen och hatkänslor för svikaren Salo så tror jag Oskarshamn kan fixa detta, dessutom så saknar Leksand en hel del viktiga kuggar. Oddset på hemmaseger är bra, så jag spelar med medelinsats.

/e@sy