I skuggan av Champions League spelas det även allsvensk hockey denna onsdagskväll. Oskarshamn tar emot Karlskrona på hemmais och här tror jag på en ren överkörning.

  • Match: Oskarshamn – Karlskrona
  • Spel: Oskarshamn -1,5
  • Odds: 1,78 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Oskarshamn är tillsammans med just Karlskrona de två formsvagaste lagen i hockeyallsvenskan för tillfället, så det kan tyckas konstigt att jag tror på en överkörning från hemmalagets sida här. Men, Oskarshamn har mött benhårt motstånd på slutet så det skrala poängskörden drar jag inte allt för stora växlar på. Tränare Söderström har varit hyfsat nöjd med spelet trots den uteblivna poängen och tycker man varit med i samtliga matcher vilket får ses som positivt. Jag tror Karlskrona kommer få sota rejält för Oskarshamns fem raka förluster som man kommer in med här, det bör vara ett rejält revanschsuget hemmalag som kommer ut på isen. Lite målvaktsbyte inför den här matchen då Linus Fernström sticker till Frölunda och dansken Patrick Galbraith ansluter till laget. Jag förmodar att Galbraith stoppas in i kassen direkt här och det är en väldigt bra målvakt Oskarshamn får. Han är fokuserad på uppgiften och väldigt sugen på att spela matcher efter att mestadels nött bänk i Frölunda.

I övrigt är det ett skadefritt Oskarshamn som endast saknar avstängde Dave Lindarv i den här matchen.

Dansken Patric Galbraith lånas in från Frölunda.

Karlskrona är jumbo i hockeyallsvenskan och har endast skrapat ihop 12 poäng så här långt. Jag var och såg den senaste matchen man spelade mot Mora och det var längesedan jag såg en sådan överkörning i hockeyallsvenskan. Matchen slutade 4-1 till Mora men siffror i stil med 10-0 hade speglat matchbilden bättre. Det var som att se Barcelona mot vilket bottenlag som helst i la liga där Karlskrona använde någon form av handbollsförsvar framför målvakt Leinonen. Skotten landade på 39-14 och det mest anmärkningsvärda denna kväll var att inte målvakt Leinonen fick priset som Karlskronas bästa spelare, för han gjorde en handfull fantastiska räddningar. Till Karlskronas försvar ska man dock nämna att man saknade sju forwards mot Mora och det är klart att det sätter sina spår ute på isen i ett lag som har det svårt nog ändå på resande fot.

Skadeläget hos Karlskrona är oklart då jag inte hittat någon info kring detta. Men senast saknade man alltså Brendheden, Pöllänen, Elofsson, Ågren, Ruiz, Svensson och C. Magnusson. Man kanske får tillbaka ett par spelare men knappast att alla sju kommer spela mot Oskarshamn. Vi lägger även till Marcus Wallmark på skadelistan då han drabbats av en fraktur i foten. Så vill det sig riktigt illa kan alltså Karlskrona sakna åtta (!) forwards i den här matchen, och då kommer man få en riktigt riktigt jobbig afton.


Det här är en bombsäker etta i mina ögon och jag tycker att Oskarshamn borde lösa den här uppgiften med minst ett par puckars marginal. Skulle det vara så att Karlskrona saknar åtta forwards så kan det här rinna iväg till otäcka siffror om Leinonen är mänsklig i bortakassen.

/e@sy