Hockeyallsvenskan trummar vidare och i kvällens omgång finner vi två matcher. Vi åker mot Småland där hemmastarka Oskarshamn tar emot bortasvaga BIK Karlskoga. Jämn batalj att vänta?

  • Match: Oskarshamn – BIK Karlskoga
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 5,5
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 21/10, 19:00

Oskarshamn kommer till spel med förlust i lagets tre senaste matcher. Nu senast föll laget på bortaplan med 4-1 mot Karlskrona. Efter bara underläge 1-0 efter den första perioden så ryckte Karlskrona till sig en 4-0 ledning efter två spelade perioder och Oskarshamn in ett tröst mål i den tredje perioden.

I tabellen så finner vi Oskarshamn på en tolfte plats. Med arton inspelade poäng på femton omgångar ligger Oskarshamn bara ett poäng ovanför strecket. Men har samtidigt bara fyra poäng upp till sista play off platsen. Oskarshamn problem har inte till stor del varit målskyttet utan den största delen har varit defensiven. Med fyrtiotvå insläppta mål i baken så är Oskarshamn det lag som har släppt in tredje flest mål i årets Hockeyallsvenska. Med en målskillnad på 37-42 snittar Oskarshamn sina matcher på 5,26 mål.

Hemmaplan brukar vara Oskarshamn’s styrka. Laget har tagit poäng i fyra av sina fem senaste hemmamatcher men har bara gått segrande ur två av dessa fem. I lagets senaste hemmamatch mot Mora, tappade laget en 3-1 ledning till 3.3 och föll sedan i straffläggningen.
Oskarshamn har spelat sju hemmamatcher och har plockat fjorton poäng. Detta via fyra segrar, tre förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 22-14. Vilket ger ett snitt på 5,14 mål per match. Oskarshamn är Hockeyallsvenskans sjätte bästa hemmalag för stunden.

Saknas i Oskarshamn: 
Arsi Piispananen och Daniel Ljungqvist

Oskarshamn får fin förstärkning i laget då Evan McGrath gör comeback.

Ik Oskarshamn V.S BIK Karlskoga

 

BIK Karlskoga förlorade även dom sin senaste match. Då på hemmaplan mot ännu ett överraskningslag den här säsongen, Almtuna. Förlustsiffrorna tillskrevs 2-4 efter att Almtuna gick från 2-2 till 4-2 i den andra perioden och höll efter det undan. Förlusten innebar att BIK Karlskoga’s segersvit på två raka matcher blev bruten.

BIK Karlskoga ligger inte där laget hade hoppats inför säsongen. Med tjugotvå poäng på femton spelade matcher hittar vi BIK Karlskoga först på en nionde plats. Dock med samma poäng som Södertälje som innehar den sista playoff platsen. Även här har inte målskyttet varit ett problem då BIK Karlskoga har gjort flest mål av samtliga lag i Hockeyallsvenskan. Fyrtiosex stycken = ett snitt på 3,06 mål framåt per match. Utan försvarsspelet. Med fyrtioåtta insläppta mål så har BIK Karlskoga släppt in näst flest mål i serien. Ett snitt på 3,2 mål bakåt per match.

Orsaken till det är framförallt spelet på bortaplan. Förlust i lagets senaste bortamatch mot Malmö med 6-2. BIK Karlskoga har därmed förlorat fyra av sina fem senaste bortamatcher. Inte nog med det så har laget släppt in totalt tjugoen mål under ordinarie tid i dessa fem matcher.
Med sju poäng på sju bortamatcher är BIK Karlskoga seriens tionde bästa bortalag. Med en statistik på två segrar, fem förluster, varav en efter övertid och en målskillnad på 21-27. Vilket ger ett snitt på overkliga 6,85 mål per match!

Saknas i BIK Karlskoga:
Jens Skålberg, Martin Thelander,  Kristofer Näslund, Adam Åkesson och Björn Kindahl. Oskar Carlsson (osäker)

Ett möte hittills under denna säsong.
Den matchen spelades i Karlskoga och där blev det likt dom andra matcherna när lagen möter varandra. Målrikt och hemmaseger. Matchen slutade 5-2 till BIK Karlskoga. Det var femte raka hemmasegern för något av lagen och tredje raka matchen över 5,5 mål. (seriespel räknat)
I dom fem senaste mötena har det slutat med två segrar för Oskarshamn och tre för BIK Karlskoga. Noterbart är att fyra av fem matcher har slutat över 5,5 mål och den matchen som inte gjorde det stannade på exakt fem mål.
Dom fem senaste matcherna i Oskarshamn har slutat med fyra raka segrar för Oskarshamn och en seger för BIK Karlskoga.

Det mesta tyder på mål och hemmaseger.
Två lag som tar sig an varandra och vill ligga högre upp i tabellen än vad dom ligger i dagsläget. Vid seger för något av lagen finns chansen att kunna klättra några placeringar. En liten lugnare spelvecka väntar då det bara ska spelas två omgångar. Jag kommer att spela över 5,5 mål. Varför?
1: Två lag som har visat att lagen kan göra mål. Framförallt BIK Karlskoga som har öst in mål i serien och är det lag som har gjort flest mål.
2: Två lag som verkligen har visat att försvarsspelet inte är lagens styrkor. Oskarshamn som har släppt in tredje flest mål i serien mot ett BIK Karlskoga som har släppt in näst flest mål.
3: Lagens historia mot varandra. Fyra av fem matcher har slutat över 5,5 mål och den senaste matchen slutade med en 5-2 seger för BIK Karlskoga. Dom tre senaste matcherna i Oskarshamn har innehållit minst fem mål.

Med ett Oskarshamn som är starka på hemmaplan och är där laget tar flest poäng och framförallt gör flest mål möter ett bortasvagt BIK Karlskoga som snittar sjuka 6,85 mål per bortamatch. Två lag som vill anfalla och hoppas på det bästa bakåt och med lagens historia mot varandra gör att jag nyper över 5,5 mål till 2.20 hos bet365.