Slutstriden av Hockeyallsvenskan när det återstår fem omgångar. Tredjeplatsen kan i stort sett avgöras när det inför mötet mellan trean Oskarshamn och fyran BIK Karlskoga skiljer fem poäng. Lagen kommer till spel med skilda former, men där däremot målskyttet fortfarande levererar. Är det laget med bäst offensiv som vinner?

  • MatchOskarshamn – BIK Karlskoga
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 5.5
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 20/2, 18,40

Oskarshamn är på stormsteg på väg mot playoff-spel. Laget innehar tredje platsen i Hockeyallsvenskan med åttio inspelade poäng efter fyrtiosju omgångar. Upp till den Hockeyallsvenskafinalen är det femton poäng och det är endast fem raka trepoängare samtidigt som Tingsryd inte tar ett enda poäng för att den ska bli verklighet. Ner till fyran BIK Karlskoga skiljer det fem poäng.
Oskarshamn kommer med en 4-3 seger efter straffar på bortaplan mot Almtuna i ryggen och är uppe i tre segrar på dom fem senaste matcherna.
Femton av Oskarshamns fyrtiosju matcher har gått över linan 5,5 mål och med målskillnaden 118-114 snittas matcherna på 4,93 mål.
Offensiven har vaknat igång på allvar på sistone och laget har gjort hela femton mål på sina fem senaste matcher. Dessutom sviktar defensiven en aning och Oskarshamn har släppt in fjorton mål på dessa fem matcher.

oskarshamn_200 V.S BIK Karlskoga

BIK Karlskoga sköt och sköt mot Pantern på hemmaplan men trots rejält skottövertag förlorade laget med 2-3 och inkasserade sin fjärde förlust på sina fem senaste matcher.
Förlusten kan ha varit ödesdiger för att kunna sluta på tredjeplatsen i tabellen. Det är nu fem poäng upp till motståndarna Oskarshamn med fem omgångar kvar att spela. För BIK Karlskoga’s del ligger laget på en fjärde plats med sjuttiofem poäng efter fyrtiosju spelade omgångar.
BIK Karlskoga’s styrka och svaghet är glasklara. Offensiven är riktigt bra och stabil medan försvarsspelet är alldeles för sviktande. Laget offensiva spelidé kostar mål bakåt och med målskillnaden 154-139 snittar matcherna på 6,23 mål.
Anmärkningsvärda är att tjugosju av lagets fyrtiosju matcher har slutat över 5,5 mål.

Säsongens sista möte för grundserien.
Dom tre tidigare fighterna har slutat med tre bortasegrar. Två matcher har Oskarshamn vunnit. En 3-2 seger och en 4-1 vinst. BIK Karlskoga’s vinst kom med 2-3 efter straffar.
Lagens fem senaste möten har slutat med tre segrar för Oskarshamn och två för BIK Karlskoga. Noterbart är att samtliga fem möten har innehållit minst fem mål och två matcher har passerat över 5,5 mål.

Idag kan tredjeplatsen avgöras!
Vid en Oskarshamnsseger och tre poäng kommer det skilja åtta poäng mellan lagen och att Oskarshamn ska tappa detta på fyra omgångar ser jag som tveksamt.
BIK Karlskoga återfår tre spelare från senast och det är bara seger som gäller för laget. Nu är det bära eller brista och det har Arena Oskarshamn tagit till sig. Det är närmare så att ta med en kompis gratis till arenan och vi kan räkna med en slutsåld och fullsatt hemmahus.
Båda lagen har dessutom en offensiv i bra slag. Oskarshamn har gjort femton mål på sina fem senaste matcher och BIK Karlskoga har gjort andra flest mål i hela serien och släpper också in tredje flest.
Mellan lagen blir det i regel även målrikt. Fem raka möten med minst fem mål och i Arena Oskarshamn spelar lagen alltid målrikt mot varandra. Noterbart är att Oskarshamn har gjort minst fyra mål på BIK Karlskoga i sex av sina sju senaste hemmamatcher.
En match som betyder ofantligt mycket i en slutsåld arena med två lag som har starka offensiver. Mitt spel är självklart!
Jag spelar över 5,5 mål till 2.10 hos bet365.