Tabelltvåan AIK gästar tabellfemman Oskarshamn under tisdagskvällen. Båda lagen har gått bra på sistone men allra bäst har det gått för gästerna. Nu möts lagen i omgång fyrtio i en haltande tabell och poängen är allt viktigare. Hur kommer poängen fördelas?

  • MatchOskarshamn – AIK
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Båda lagen gör minst två mål
  • Odds: 1,80 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 19/1, 19:00

Oskarshamn hade ledningen i förra omgången på bortaplan mot serieledande Tingsryd. Men trots det orkade laget inte med att knipa poäng utan föll med 1-2 och inkasserade lagets andra förlust på dom fem senaste omgångarna.
Formen är däremot okey med nio poäng av dom femton senast möjliga. Oskarshamn är seriens åttonde formstarkaste lag och ligger fortsatt med i toppen av tabellen. Nu befinner sig Oskarshamn sig på en femte plats med sextiotre poäng efter trettioåtta spelade omgångar. Laget har bara ett poäng upp till fyran Vita Hästen som dessutom har två matcher fler spelade.

Hemma i Be-Ge Hockey Center (Arena Oskarshamn) har  Oskarshamn varit starka under säsongens lopp. Tretton hemmasegrar av nitton möjliga och totalt trettionio inspelade poäng. Det räcker för att vara seriens sjätte bästa hemmalag. 
Oskarshamn har även varit starka på hemmaplan med att hitta motståndarnas mål. Femtioen mål har det blivit och laget snittar 2,68 mål per hemmamatch.
Laget besegrade i sin senaste hemmamatch Västerås med 3-1 och tog sin tredje seger på dom fem senaste matcherna. Noterbart är att båda lagen har gjort minst två mål i tre av dessa fem matcher.

oskarshamn_200 V.S AIK

AIK’s resa mot SHL fortlöper. Laget besegrade BIK Karlskoga på hemmaplan i omgång trettioåtta efter en stark upphämtning från 1-3 till 3-3 och därefter seger efter straffar med 4-3. Segern var lagets fjärde på dom fem senaste omgångar och dessutom har AIK tagit poäng i dessa samtliga matcher. Totalt har AIK spelat ihop elva poäng av dom femton senast möjliga och är seriens tredje formstarkaste lag.
I den riktiga tabellen ligger AIK på en andra plats med sjuttiofem poäng efter trettioåtta omgångar. Laget är bara fyra poäng bakom succélaget Tingsryd, som dessutom har en match mer spelad. Ner till trean är hoppet långt och AIK har ett nio poängs försprång när det återstår cirka fjorton omgångar.

AIK’s bortaspel har under säsongen varit stabilt. Laget har vunnit tio matcher av nitton bortamatcher och har spelat ihop tjugosju poäng. Det gör laget till Hockeyallsvenskans tredje bästa bortalag. AIK är dessutom det lag som gör flest mål på resande fot. Med totalt femtiofyra kassar i målprotokollet snittar laget 2,84 mål framåt per bortamatch.
I lagets senaste bortamatch föll man efter straffar mot Almtuna med 3-2. Annars har AIK tre segrar på dom fem senaste bortamatcherna. Noterbart är att båda lagen har gjort minst två mål i tre av dessa fem matcher.

Dags för det fjärde och sista mötet under grundserien.
Det gemensamma dom tre tidigare mötena den här säsongen har är att samtliga matcher har vunnits av hemmalaget. AIK har två hemmasegrar med segersiffrorna 3-2 och 3-0. Oskarshamn vann sin hemmamatch med 5-2.
Sett över lagens fem senaste möten har Oskarshamn två segrar och AIK tre.

Tre ofantligt viktiga poäng som står på spel.
Oskarshamn jagar den lilla teoretiska chans att sluta topp två i serien medan AIK jagar förstaplatsen. Det är dessutom två formstarka lag som möts. Oskarshamn med nio poäng och AIK elva på dom fem senaste matcherna. Till det har båda lagen en het offensiv i dagsläget med tolv respektive femton mål framåt på dessa matcher. Ett snitt på 2,4 och tre mål per match.
Båda lagen är också fortsatt trogna i målprotokollet. AIK är det lag som har gjort näst flest mål i hela serien och snittar hela 3,39 gjorda mål per match och Oskarshamn hemma målskörd är stark med målsnittet 2,68 per match.
Lagen har möts tre gånger under säsongen och lagen har gjort minst två mål vardera i två av dessa tre möten. Nu kommer båda lagen till spel med en optimism till poäng till kvällens möte och skall det bli poäng för båda lagen kommer det att behövas minst två mål från vardera håll och kvalitén för det finns verkligen.
Mitt spel blir att båda lagen gör minst två mål till 1,80 hos Unibet