En match i segundan denna tisdag då snöovädret i norra Spanien ställt till det en del för spelschemat. Det är i Pamplona det ska spelas fotboll och det handlar då om mötet Osasuna – Zaragoza. Gräsmattan på El Sadar är inte den bästa för dagen och jag förväntar mig mer kamp än skönspel här.

  • Match: Osasuna – Zaragoza
  • Spel: Gör båda lagen mål? NEJ
  • Odds: 1.92 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Osasuna har inte gjort någon större säsong så här långt och placerar sig på en 12:e plats i segundan med 30 inspelade poäng. Nu är formen dock uppåt på laget som är obesegrade i de fem senaste matcherna med tre vinster och två kryss. Vinst i senaste omgången borta mot Barcelona B (1-0) där lagets målkung Nino gjorde sitt nionde mål för säsongen. Nino är en fullt duglig anfallare på den här nivån men med sina 169cm är det en herre som ska ha bollarna efter backen. Det tror jag kan ställa till det lite idag när planen inte är i bästa skick. Jag tror det kan bli en del bollar i luften och det lär inte gynna hemmalaget. Osasuna har även varit väldigt målsnåla på slutet med målskillnaden 2-1 på de tre senaste matcherna.

Inga större bekymmer hos hemmalaget där vi idag stryker Olavide (3/0),  Jordan Loties (3/0) samt Oier (1/0).

osasuna_200x200zaragoza_200x200

Zaragoza har visat en riktigt fin formkurva efter tränarbytet och har nu klättrat upp till en playoff-plats i tabellen. Tre raka segrar har man med sig in till den här matchen och det är segrar med noll insläppta mål. Skadeläget har ljusnat hos laget och i takt med det så har även försvarsspelet blivit bättre. I normala fall är Zaragoza ett lag att hålla koll på när det kommer till överspel, men det är ju som sagt lite speciella förhållanden idag. Laget brukar kunna blixtra till i omställningarna och kontraslå sitt motstånd, men med en dålig plan så tror jag att man kan få problem med detta.

Hos gästerna stryker vi Rubén (8/1) samt Jaime (8/5) som går skadade och det är även ett frågetecken för Javi Alamo (16/2).


Under normala förhållanden hade jag möjligen funderat i tankarna kring ett överspel här, trots att Osasuna spelat väldigt målsnålt på slutet. Men nu är det en dålig gräsmatta i Pamplona och när matchen sparkar igång kommer det vara runt 2 grader varmt. Det luktar mer kamp än skönspel och då tror jag inte att båda lagen hittar nätet. Insats strax under medel på spelet!

/e@sy