En fredagsmatch i la liga och den hittar vi i Pamplona där Osasuna gästas av Valladolid på El Sadar. Viktiga poäng i botten av tabellen då det endast skiljer två poäng mellan dessa lag. Det känns på förhand som en väldigt tuff och tät match, men jag tror att hemmaplan fäller avgörande i slutändan.

  • Match: Osasuna – Valladolid
  • Spel: Osasuna
  • Odds: 2,15 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Osasuna ligger på en 16:e plats i dagsläget och har endast två poäng ner till Getafe under nedflyttningsstrecket, man är med andra ord fullt indragna i bottenstriden. Men jag tycker ändå att Osasuna har ett gynnsamt spelschema kvar, där man har fyra av sex matcher hemma på El Sadar. Eftersom man har två tuffa bortamatcher mot Real Madrid samt Espanyol så vill det till att man plockar poäng i dessa hemmamatcher, särskilt mot bottenkollegor som Valladolid. Jag tycker även att spelet sett bättre ut på slutet för Osasuna där man äntligen har börjat göra lite mål framåt, något som varit ett stort problem under hela säsongen. Det är anfallare Oriol Riera som ska göra det framåt och han är glödhet för dagen med mål i två raka matcher. Man kommer från en stark seger i senaste omgången då man plockade ner Almeria på bortagräs med 2-1. Gången innan det fixade man poäng på hemmagräs mot Sociedad (1-1) i en match där man faktiskt styrde spelet. På hemmagräs brukar man vara svårtuggade och jag tror man krigar ner gästerna idag.

Hemmalaget saknar fortsatt Armenteros, Lolo och Sisi som går skadade. Tillbaka från avstängning är Loties.

osasunariera2

Oriol Riera fixar tre poäng till sitt Osasuna i kväll?

Valladolid ligger på samma poäng som Getafe och har endast en poäng till godo på nästjumbon Almeria just nu. Man har inget svettigare spelprogram kvar, men jag tror ändå att Valladolid kommer åka ner i segundan till slut. För spelet har inte sett särskilt bra ut på slutet, trots att man nu plockat poäng i två raka matcher. Det ska sägas att dessa två matcher varit på hemmagräs, där Valladolid plockat 23 av sina 31 poäng. På resande fot har man inte alls varit lika lyckosamma och faktum är att man bara tagit en bortaseger under hela säsongen. Det blev en mållös match mot Valencia senast och det är en poäng som Valladolid ska vara väldigt glada över. Nu skapade man en del farligheter i den matchen ska sägas, men man släppte till minst det dubbla. Hade bara Valencia haft lite skärpa i avgörande lägen så hade man rest hem med tre poäng i bagaget.

Inga bekymmer hos gästerna som har samtliga spelare tillgängliga.


Osasuna har spelat väldigt bra på hemmagräs de tre senaste matcherna, dock har man bara fått med sig en poäng då man varit för svaga i avgörande lägen. Nu fick man göra två mål på Almeria och med den vinsten i ryggen så tror jag att man blir väldigt svåra att tas med här. Valladolid har varit svaga på bortaplan hela säsongen och dessutom så imponerade man inte mot Valencia senast. Jag går på den raka ettan med en mindre insats här!

Testar även 0,5/10 units på Oriol Riera som målskytt – 3,10 @ betsson

/e@sy