Copa del Rey ikväll och den enda matchen utspelar sig i Pamplona mellan Osasuna och Valencia. Två lag som möttes för bara tre dagar sedan i ligan och jag tror vi har en liknande match att vänta här.

  • Match: Osasuna – Valencia
  • Spel: under 2,5 mål
  • Odds: 1,65 @ unibet
  • Insats: 6/1o units
  • Spelstopp: 20:00

Osasuna är inget lag som sprutar in mål direkt, men man är heller inget lag som släpper in särskilt många mål. I ligan har man målskillnaden 12-16 efter 15 omgångar och det säger verkligen det mesta. Man saknar en riktigt bra striker i laget för det duger bevisligen inte med Llorente eller Nino. Lagets bästa målskytt hittills denna säsong är Kike Sola som står på tre baljor, på andraplats hittar vi Armenteros som gjort två mål. Ingen av dessa herrar återfinns på planen ikväll och då är den knepiga frågan vem som ska göra målen? Osasuna har spelat två cupmatcher mot Sporting Gijon för att ta sig hit och båda dessa matcher hamnade under 2,5 mål när man förlorade på bortagräs med 1-0 och vann hemma med 2-0.

Förutom Kike Sola och Armenteros så saknar även hemmalaget Puñal, Oier, Masoud, Sisi och Miguel Flaño.

Valencia bytte tränare efter 2-5 förlusten hemma mot Sociedad och man kan väl säga att det hittills givit bra effekt. Vinst mot Lille i Champions League följdes upp av ännu en vinst mot just Osasuna i ligan. Inte nog med att man vunnit utan man har även hållit nollan i dessa matcher som båda slutade 1-0. Idag är det alltså cupen och Valencias tränare Valverde har deklarerat att han kommer rotera i startelvan. Men detta kommer ske framåt i plan där man har ett stort flöde av spelare som fått väldigt lite speltid i ligan. Bakåt förväntas Rami och Costa bilda mittbackspar och då tror jag inte direkt att Osasuna öser in mål.

Enda avbräcket hos bortalaget är Gago som går skadad.


Precis som förra mötet mellan dessa i ligan så tror jag på en målsnål match. Valencia vill ha ett bra resultat med sig til returen och jag tror inte man kommer bjuda upp till någon ”raggarfotboll” här och byta chanser hejvilt med Osasuna. Hemmalaget som gjort 12 mål på 15 omgångar och saknar sina två bästa målskyttar här lär inte stå för något målfyrverkeri. Tippar på en 1-0 vinst åt något håll eller kanske 0-0 till och med.

Kör även två sidospel i matchen:

Under 1,5 mål – 3,00 @ unibet – 1/10 units

Slutresultat 0-0 – 8,50 @ unibet – 0,5/10 units

/e@sy