På söndag har vi lunchmatch som vanligt i la liga och den här gången beger vi oss till Pamplona för att bevittna Osasuna – Sevilla. Gästerna har en extremt tuff veckomatch i ryggsäcken och jag tror den kan sitta kvar i benen här.

  • Match: Osasuna – Sevilla
  • Spel: Osasuna (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Osasuna kämpar i botten av tabellen och man kommer faktiskt in här med tre raka förluster på kontot, förluster där man dessutom gjort noll mål framåt. Förlusten mot ett formtoppat Barcelona (0-7) är inte mycket att orda om, men sedan har man även förlorat mot både Levante (0-2) och Malaga (0-2). Men även fast det ser mörkt ut på papperet så tycker jag man spelat en hyfsat bra fotboll trots allt, förutom mot Barcelona då. Både mot Malaga och Levante så skapade man mängder av chanser framåt och var det bättre laget, men tyvärr så har man ingen ordentlig striker i det här laget. Men två av dessa förluster på slutet har kommit på resande fot, där man är betydligt sämre än hemma i Pamplona. På hemmagräs har man nämligen spelat jämnt mot både Barcelona (0-0) och Real Madrid (2-2), dessutom så har man plockat tre poäng mot Atlético Madrid (3-0).

Hemmalaget har trion Bertran, Sisi och De las Cuevas borta i det här mötet. Inga tyngre avbräck!

osasunalevante

Sevilla har en fin form för tillfället och åker till Pamplona med fyra raka ligasegrar i ryggen. Nu har det inte varit några jättetuffa motståndare man ställts mot men det är fortfarande väldigt starkt av laget. Det som gör att jag spelar Osasuna i den här matchen är det faktum att Sevilla spelade en väldigt tuff match mot Betis på torsdagskvällen, detta i Europa League. Matchen gick till förlängning och det var många spelare som såg väldigt slitna ut i slutet på matchen. Det ska även sägas att Sevilla ställde upp med absolut bästa laget och det finns en del spelare som fått slita extremt hårt den här säsongen. Men det finns knappt någon tid för vila och det faktum att detta är en lunchmatch gör att gästerna får sin vila förkortad med en halv dag om vi jämför med Betis som också spelar på söndagen.

Sedan tidigare har man Carrico, Cristoforo och Cheryshev på skadelistan och det ser inte ut som någon av dessa är redo för helgen. Dessutom sätter vi ett frågetecken för anfallare Bacca som klev ut skadad i matchen mot Betis.


Jag tror det här oddset kommer sjunka närmare matchstart och väljer därför att spela redan nu. Osasuna är i större behov av en trepoängare och jag känner att man kommer kriga ner ett väldigt slitet Sevilla här. Det som talar emot är det extremt dåliga målskyttet man har och därför garderar jag upp mig med insatsen tillbaka vid oavgjort. Låg insats på det här spelet!

/e@sy