Spelar spanskt ikväll när det är dags för en av säsongens höjdpunkter för folket i Pamplona när deras lag väntar besök från huvudstaden. Osasuna och Real Madrid ska göra upp om de värdefulla poängen där jag skulle vilja trycka på för en skrällvarning i den här matchen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: La Liga, Spanien
  • Match: Osasuna – Real Madrid
  • Spel: Osasuna (dubbelchans)
  • Odds: 2,65 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.00

Osasuna stod upp väldigt bra senast (Sevilla borta) men ett sent baklängesmål gör att man fortfarande sitter kvar på sin dystra tabellplacering. Men skulle man fortsätta på den vägen så är jag övertygad om att den här kan bära någonstans i slutändan, även om man givetvis behöver slipa på ett par detaljer, däribland målskyttet. Real Madrid däremot kommer från en häftig 4-3 batalj (Real Sociedad) där man spelade med en man mindre i över 80 minuter. Cristiano Ronaldo blev stor segerorganisatör med sina 2 mål i den andra halvleken men i överlag så hade nog supportrarna önskat sig mer av sitt lag, sett över hela säsongen dvs. När serien väl går mot vändning är man ”bara” trea i ligan där det har ryktats om interna stridigheter som en bidragande orsak till de ojämna prestationerna.

För Osasunas del så ser det relativt ljust ut vad gäller skador och avstängningar. Inga nyckelfigurer borta där Arribas är tillbaka i backlinjen efter avstängning. Läget kunde dock ha varit något bättre hos Real Madrid. Det ordinarie mittlåset i form av Sergio Ramos (avstängd på nytt) och Pepe (skadad) kan inte delta. Dessutom så är ingen mindre än tidigare nämnde Cristiano Ronaldo avstängd efter att ha samlat på sig fem gula kort. Positivt på den fronten dock är att Antonio Adán också är avstängd vilket innebär att Iker Casillas åter kan ställa sig mellan stolparna. Antingen Marcelo eller Fabio Coentráo kommer eventuellt kunna kliva in på vänsterbacken efter skador.

José Mourinho har lite att fundera på

Real Madrids chanser till att försvara fjolårets ligaguld känns mikroskopiska i nuläget. Man är nu hela 16 poäng bakom den stora rivalen Barcelona som bara fortsätter att ånga på medan ”marängerna” tappar än mer mark, främst via poängförluster på resande fot där man har varit förvånansvärt ojämnt. I ligaspelet har man endast vunnit 4 av 9 utanför Santiago Bernabeu och det inte helt smärtfritt alla gånger.

Individuellt sett, bland utespelarna där det finns klass på många positioner, så skulle jag ändå vilja lyfta fram Cristiano Ronaldo och Sergio Ramos som lagets absolut viktigaste spelare (tillsammans med Xabi Alonso). Den förstnämnde fixade avancemanget i cupen på egen hand senast och där kommer en stor poängspelare att saknas.

Osasuna må parkera sist i tabellen, men det är är jämnt i den undre halvan och man är långt ifrån avhängt där man har bra kontakt med lagen närmast ovanför strecket. Det största problemet ligger i lagets enorma svårigheter i att trycka in bollen i motståndarnas nät vilket har bidragit till ett par hedersamma förluster. Noterbart är dock att försvarsspelet är riktigt stabilt (20 insläppta på 18 ligamatcher) och det är endast tre lag i ligan som har släppt till färre mål. Kvällens motstånd har släppt in lika många.


Tror verkligen att Osasuna kan bli svårbesegrat här. Jag ger laget relativt hyfsade chanser till att måla på en inte alltför samspelt Madrid-backlinje samtidigt som man kan stänga igen hemma på Pamplona, speciellt när en matchvinnare som Cristiano Ronaldo saknas. Bättre poängchanser än så här, med dessa förutsättningar, kan detta hemmalag inte få mot en något, i nuläget, tveksam gigant. Spelar halvgarderingen på Osasuna.

Blir ytterligare ett par spel vid sidan av:
Osasuna 7,00 (Expekt) 1/10 units
Hemmalaget att göra mål 1,65 (Expekt) 3/10 units
Osasuna över 4,5 hörnor 1,72 (Bet365) 2/10 units

/Puyol