Vi beger oss till baskiska Pamplona idag, mest känd för sin årliga tjurrusning genom staden. Men även Osasuna huserar här, och idag tar man emot Betis i spanska la liga. Jag håller inte med oddssättarna alls här, men jag tackar och bockar!

  • Match: Osasuna – Betis
  • Spel: Osasuna
  • Odds: 2.15
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 04/12 18.00

Osasuna är ett utav fyra lag som hittills inte förlorat på hemmagräs denna säsong, man delar detta med Barca, Real Madrid och Atl. Madrid. På sex match har man tre vinster och lika många kryss, och endast tre insläppta mål på dessa matcher, det är starkt! Senast bortaslog man Espanyol med 2-1, där även ett rött kort på Osasunas vänsterback Satrustegui delades ut. Det innebär att han är avstängd ikväll, men det är inget större avbräck i mina ögon. Annars är truppen hyfsat skadefri och man får kanske tillbaka ett par spelare till kvällens match.

Betis öppnade ligan helt strålande och radade upp vinster. Men nu har verkligheten hunnit ifatt, man har inte vunnit en match på över två månader! En poäng på de nio senaste matcherna är givetvis inte ok, och tränare Pepe Mel ryker nog om det blir förlust ikväll. Målskyttet är en stor orsak till uteblivna vinster, då man endast lyckats gjort tre (!) mål på de nio senaste matcherna. Nu gjorde man två mål mot Sociedad senast men fick ändå stryk med 3-2. Målen man gjorde där var rena turmål när bollen verkligen studsade rätt. Sociedad kostade även på sig att bränna en straff ska man tillägga. I kvällens match saknar man dessutom en viktigt kugge på mittfältet, då Iriney är avstängd efter fem gula kort.

Med Osasunas hemmafacit och Betis usla form så anser jag att den här ekvationen är löst. Hade inte förväntat mig över två gånger pengarna på en hemmavinst, men jag tackar och bockar som sagt!

/e@sy