Landslagsuppehåll i de större ligorna men i den spanska segundan kör man på som vanligt i helgen. Det innebär problem för en del av lagen, som råkar ha landslagsspelare med i truppen. Osasuna är ett av dessa lag och jag tror man får det tufft mot ett Ponferradina som vägrar förlora.

  • Match: Osasuna – Ponferradina
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Osasuna åkte ur La Liga förra säsongen och har inte direkt fått någon smakstart på sejouren i Segundan. En 14:e plats i nuläget och även fast det inte är en särskilt lång väg uppåt så är det heller inget betryggande avstånd till nedflyttningsstrecket. Laget som nästan alltid varit känt för ett starkt försvarsspel och ganska målsnåla framåt verkar nu sadlat om totalt. 19 mål gjorda på 12 matcher är inte dåligt med tanke på att det är Osasuna, men å andra sidan har man släppt in 22 mål också. Landslagsuppehåll är inget som Osasuna gillar och senast det begav sig gjorde man det yttersta för att försöka få matchen mot Alcorcon flyttad. Men man fick inget gehör och förlorade även matchen väldigt klart med 2-0 på bortagräs. Jag tror även att Osasuna skulle vilja ha den här matchen flyttad, för det är inga dåliga spelare man saknar här. Till att börja med så är Loties och Oier långtidsskadade och kommer inte spela på ett bra tag. Vidare så är Loé, Merino och Cadamuro avstängda efter för många gula kort innanför västen. Startspelare alla tre och väldigt viktiga för defensiven. Kikar vi sedan på landslagsspelare så stryker vi Ansarifard och viktiga räven Nekounam som är iväg med sitt Iran. Inte heller vindsnabbe Cedrick kommer till spel då han är på landslagsuppdrag med Kongo. Det är inga dussinlirare man saknar direkt och det lär märkas ute på planen.

osasuna_180x180ponferradina_180x180

Ponferradina varnade jag för inför säsongen då man värvat till sig ett mycket intressant lag. Man har även infriat förväntningarna och placerar sig på en 6:e plats efter 12 spelade omgångar. Man är obesegrade i de fem senaste matcherna där man lyckats med bedriften att spela fyra oavgjorda matcher på raken inför den här drabbningen. Laget har haft ledningen i de flesta av dessa kryssmatcher, men inte lyckats med att knyta ihop säcken. Senast spelade man 3-3 mot Recreativo Huelva på hemmaplan efter att ha haft ledningen med både 2-1 och 3-2. Nu har man ett litet avbräck till den här matchen då anfallare Yuri saknas efter ett rött kort senast, men jag tycker inte det ska påverka laget allt för mycket. Brassen är ingen speedkula direkt och jag tror det är att föredra lite fart i anfallet till en sådan här bortamatch där det kan komma fina kontringsmöjligheter. Väldigt viktigt för Ponferradina är dock att man får tillbaka anfallsspelare Pablo Infante från avstängning till den här matchen. Spanjoren må vara 34 år och se ut som en 40-åring, men ute på planen är han smidig och kvick som en 20-åring. Skadeläget ser oförändrat ut hos Ponferradina där vi sätter ett frågetecken för försvararen Camille som saknades senast.


Gästerna har inte förlorat på fem raka matcher och även fast det inte är många trepoängare så är det inget jag kräver av laget här heller. Man vägrar att förlora och mot ett vingklippt Osasuna ska man kunna ta poäng för sjätte matchen i rad. Går på x2 (dubbelchans) och testar det med en insats strax under medel.

/e@sy