Osasuna – Malaga står för måndagsunderhållningen denna vecka i Spanien. Ett av lagen saknar sin absolut bästa spelare här, vilket gör att jag har mitt spel helt klart för mig!

  • Match: Osasuna – Malaga
  • Spel: Malaga
  • Odds: 2.50 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:oo

Osasuna har ingen höjdarform i ligan och fick senast stryk på bortagräs mot Betis med 1-0. Man har även haft det lite svårt att göra mål på slutet med ”bara” 5 mål på lika många matcher. Nu kanske detta är ett helt ok målsnitt för ett lag som Osasuna, men kikar vi på vilka som gjort målen tänker man lite annorlunda. Nino har stått för 2 mål och den oerhört viktiga Raul Garcia har gjort hela 3 av dessa mål. Nu får man klara sig utan Garcia efter ett rött kort senast mot Betis, och det är verkligen inte bra för Osasuna. Han är lagets främsta målskytt (9 mål) samt lagets överlägset bästa framspelare (8 assist).

Förutom Garcia får man även klara sig utan Masoud och Kike Sola. Sen finns det stora frågetecken för Bertran, Sergio och Echaide.

Får Isco och hans Malaga jubla högst?

Malaga är och nosar på en CL-plats och är endast en poäng bakom tredjeplacerade Valencia just nu. Formen är dock lite dunkel om man ser till de senaste resultaten då man fått stryk mot Villarreal och kryssat mot Sociedad. Men man var det klart bättre laget i bägge dessa matcher och föll på rent slarv tycker jag. Men tack vare att Valencia gått så knackigt så har man fortfarande stor chans på en CL-match, men då gäller det att vinna den här typen av matcher!

Saknas i Malaga gör mittback Mathijsen som är avstängd, men där går Weligton in och ersätter utan några problem. I övrigt har man inga nya avbräck.


Att Raul Garcia saknas i hemmalaget är ett avbräck modell större. Som sagt så är han både laget bästa målskytt samt den bästa framspelaren. Ett Malaga som känner doften av en CL-plats borde ha större motivation! Spelas med en medelinsats.

/e@sy