Match i Pamplona där Osasuna och Malaga drabbar samman om tre mycket viktiga poäng i botten av tabellen. Osasuna har visat sig hemmastarka på slutet och jag tror man lägger beslag på samtliga poäng här.

  • Match: Osasuna – Malaga
  • Spel: Osasuna
  • Odds: 2,30 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Osasuna har gått som förväntat den här säsongen och placerar sig på en 13:e plats i nuläget. Europaspel kan man glömma sedan lång tid tillbaka och nu handlar det bara om att kriga sig kvar i högstaligan. Det är väldigt tätt i botten av tabellen och man har bara tre poäng till godo på Almeria under nedflyttningsstrecket. Därför är dagens match väldigt viktig och fixar man en trepoängare så hoppar man upp ett par placeringar och skapar sig ett större avstånd till botten. Formen är helt ok hos Osasuna och även fast man torskade mot Levante (0-2) senast på bortaplan så tycker jag att man spelade bra och förtjänade poäng där. På hemmagräs har man gått riktigt bra på slutet och bortser man från käftsmällen mot Athletic Bilbao (1-5) så har man plockat tre segrar och ett kryss på de fem senaste hemmamatcherna. Då har man bland annat tvålat dit Atlético Madrid (3-0) och kryssat mot Real Madrid (2-2). Man har starka spelare kring kanterna och får man bara in några fina bollar till Oriol Riera så ska han ha övertag i luften på Malagas mittbackar.

Hemmalaget får fortsatt klara sig utan Bertran, De las Cuevas och Sisi som går skadade.

osasunalevante

Malaga har precis som Osasuna haft en tveksam säsong så här långt och placerar sig på en 16:e plats i dagsläget. Man fick pussla om rejält i truppen inför säsongen och det är väl ingen större skräll att man ligger där man ligger. Målskyttet är det som varit problemet och man har ingen ordentlig striker i laget tycker jag. Roque Santa Cruz är lagets bästa målskytt på fem fullträffar så här långt och hade inte Malaga haft ekonomiska bekymmer så tror jag inte ens man velat ha honom kvar i klubben. Det är ingen spelare som kan göra något på egen hand och han har även för dåliga spelare runt omkring sig. Jag gillar Portillo som jag tycker är den enda spelaren som kan hitta på något oväntat och bryta mönster. Men Bernd Schuster verkar inte vara av samma uppfattning då Portillo fick nöta bänk senaste matchen och inte ens finns med i truppen här.  Det Malaga levt på den här säsongen är försvarsspelet och en mycket stabil Willy i målburen, 35 insläppta mål är inte alls särskilt mycket med tanke på den tabellplacering man har.

Hos bortalaget stryker idag El Hamdaoui, Eliseu och Weligton.


Osasuna är det bättre laget utav dessa två och på hemmagräs har man börjat hitta stilen nu igen med fina prestationer på slutet. Jag tror knappast det blir något målkalas, men i slutändan ser jag Osasuna som segrare med 1-0 eller 2-0. Testar därför en insats strax under medel på den raka ettan till 2,30 hos bet365.

/e@sy