Lunchmatch i Spanien och denna söndag beger vi oss till Pamplona där Osasuna och Getafe ska kriga om tre poäng. Något vidare skönspel ska vi nog inte förvänta oss och det känns som det kommer bli en målsnål tillställning.

  • Match: Osasuna – Getafe
  • Spel: under 2,5 mål
  • Odds: 1,61 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Osasuna placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket och har skrapat ihop 22 poäng på lika många matcher så här långt. Ungefär som förväntat då man blev av med ett par viktiga spelare inför säsongen som man inte direkt hittat ersättare till. Framförallt målskyttet har varit det stora problemet och man är även det lag i ligan som gjort minst mål framåt så här långt, 19 stycken. Oriol Riera blir oftast väldigt ensam uppe på topp och det är ingen spelare som kan göra något på egen hand. Man har nyligen värvat in lite mer anfallskraft i Acuna, men som jag skrivit tidigare är det ingen spelare som kommer lyfta anfallsspelet till oanade höjder. Formen är inge vidare hos Osasuna och man kommer in till den här matchen med två raka förluster på kontot, förluster som faktiskt varit väldigt målrika. Men både Athletic (1-5) och Villarreal (1-3) har ett anfallsspel som vi inte ska jämföra med Getafe, så det känns inte oroande. Viktigt för hemmalaget och för underspelet är att man får tillbaka herrar Arribas och Silva från avstängning här, två viktiga kuggar i defensiven.

Vi stryker dock Nino och Sisi som går långtidsskadade.

getafeosasuna

Getafe har halkat ner till en 12:e plats i tabellen och spelet ser verkligen bedrövligt ut just nu. På de fem senaste matcherna så har man åkt på tre förluster och endast skrapat ihop två poäng. När vi kikar lite på resultaten i dessa matcher så ser vi vad det tydliga problemet är hos Getafe, nämligen målskyttet. Man har blivit nollade i fyra av de fem senaste matcher och då har man definitivt inte stött på några av ligans bästa försvar, tvärtom. Precis som hos Osasuna så är det otroligt tunt framåt i planen där både Ciprian och Colunga känns som två alternativ man helst vill slippa välja emellan. Försvarsmässigt är dock inte Getafe någon större katastrof och även fast man fått en hel del smörj på slutet så har man inte släppt in överdrivet mycket mål. Idag ställs man mot ligans sämsta offensiv och då tycker jag att man ska kunna hålla stången hyfsat.

Hos bortalaget stryker vi trion Valera, Escudero och Mosquera som går skadade.


Det känns som detta kommer bli en hård kamp och vi bör inte få se tre mål i en match mellan dessa två lagen. Men bollen är som sagt rund och allting kan hända i fotboll. Jag sätter dock mina pengar på under 2,5 mål till 1,61 hos betsson.

Testar även spel på över 6,5 gula kort i matchen till 1,92 hos betsson- 2/10 units.

Detta är två lag som snittar en hel del gula kort hittills denna säsong och jag förväntar mig som sagt en tajt och tuff match. Som krydda på detta har vi Muñiz Fernández som håller i pipan, en av de absolut sämsta domarna i Spanien.

/e@sy