Vi beger oss här till Pamplona för att kika till matchen mellan Osasuna och Espanyol. Bortalaget har haft en del sjukdom i truppen under veckan och dessutom har man ett par jobbiga avstängningar här. Hemmaseger?

  • Match: Osasuna – Espanyol
  • Spel: Osasuna
  • Odds: 2,40 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Osasuna har inte imponerat inledningsvis på säsongen och placerar sig på en nedflyttningsplats för tillfället. Det stora bekymret hos det här laget är målskyttet  och även fast nyförvärvet Oriol Riera (7 mål) kommit igång på slutet så är det inte många bakom honom som kan sätta en boll i nätet. Men jag tycker ändå att Osasuna visat en stigande form på slutet med en vinst och två oavgjorda resultat på de fyra senaste matcherna. Förlusten kom mot Valencia (0-3) och det är inte mycket att snacka om då man åkte på en utvisning redan efter en kvart spelad. Man är svårspelade på hemmaplan och det är bara att fråga Barcelona (0-0) och Real Madrid (2-2) hur lätt det är att resa till Pamplona för att hämta poäng. Osasuna måste börja avancera i tabellen nu och man har en riktigt fin chans att påbörja den resan mot ett vingklippt Espanyol.

Sisi och Nino går fortfarande skadade och kommer inte spela i den här matchen, även Damia missar matchen då han är avstängd. Inga större bekymmer enligt mig hos hemmalaget.

osasunariera1

Espanyol ligger på en mittenposition i tabellen och det har varit väldigt mycket upp och ner under säsongen hittills. Den senaste tiden har det dock varit mestadels uppåt där man gjort två riktigt bra matcher mot Almeria (0-0) och Valladolid (4-2). Så i normala fall skulle jag nog inte röra i den här matchen, men det är lite bekymmer hos bortalaget idag som lutar över mot ettan. Man har haft influensa i laget under veckan och flertalet spelare är osäkra till spel i dagens match. Bland annat anfallare Stuani (4mål) och Sergio Garcia (7mål) är osäkra och det hade givetvis varit två stora avbräck för Espanyol. Även fast man kommer till start så är frågetecken till hur kroppen känns och det kan även vara fler spelare som känner av detta under matchens gång. Även Thievy (3mål) är osäker till spel och sedan har man även Sanchez (4mål) avstängd i dagens match. Så vill det sig riktigt illa kan Espanyol vara utan sina fyra främsta målskyttar i dagens match.

Förutom nämnda spelare så stryker vi även Torje och Alvarez på grund av sjukdom/skada, även Fuentes får stanna hemma då han är avstängd.


Osasuna måste börja plocka trepoängare nu och som jag skrev tidigare så har spelet sett bra ut på slutet. Man ska ha en vettig chans mot ett sjukdomsdrabbat Espanyol och det blir därför en insats strax under medel på ettan.

/e@sy