Viktig match i den Spanska ligan, bottenlaget Osasuna tar emot Espanyol.

  • Match: Osasuna – Espanyol
  • Tips: Espanyol 0 (Asian Hcp)
  • Odds: 2,50 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20/2 17.00

Analys:

Osasuna har 1-1-3 på de fem senaste matcherna och ligger för närvarande på en nedflyttningsplats. Visserligen är Osasuna bättre hemma än borta men dom har bara vunnit en match på hemmaplan sedan den 21 November. Den vinsten kom mot  Real Madrid för ett par veckor sedan vilket kanske ger en viss respekt bland bottenlagen i ligan. Jag väljer ändå att gå emot hemmalaget här av två anledningar, avsaknaden av form och avsaknaden av nyckelspelare. Lagets bäste målskytt, Aranda, är osäker till spel samtidigt som högerspringaren Damia är avstängd efter ett rött kort senast. Utan Aranda ser det väldigt tunt ut framåt då Pandiani passerat sitt bäst-före datum, och Serben Lekic bara gjort 1 mål på sina 19 matcher. Dessutom har Osasuna bara gjort ynka två mål på deras 5 senaste hemmamatcher. Hemmaplan kan hjälpa laget till en poäng men formen tyder på att en förlust ligger närmare till hands.

Espanyol har mött bra lag på slutet, bl.a. Real Madrid och Villareal, och formen är 2-0-3 på de fem senaste matcherna. Bortaformen är likvärdig men är också lite missvisande då laget mött Valencia och Atl Madrid på slutet. Senast hade man dessutom 0-3 i baken efter en dryg kvart men lyckades ändå komma igen och nästan kvittera, (2-3 då). Bästa målskytten Osvaldo har varit skadad ett tag men jag tycker ändå att hans ersättare gjort det bra då laget gjort 8 mål på de 5 senaste bortamatcherna. Det kommer att bli en tuff match här och det är inte omöjligt att det blir en målsnål match. Espanyol ligger dessutom på en fin 6:e plats i ligan och vill oerhört gärna behålla den så länge som möjligt.

Osasunas form är usel och trots hemmaplan så ser dom ut att få det tufft här idag. Båda lagen dras med viktiga skador men Espanyol är det laget som visat bäst form på slutet både spelmässigt och målmässigt. Det kan räcka med ett mål i den här matchen och då spelas Espanyol till det fina oddset.

Lycka till!

//Josef