Spansk fotboll hela veckan lång nu, så det är bara att sätta på sig tänkarhatten och finna spel. Jag väljer att rikta blickarna mot Pamplona och mötet Osasuna – Espanyol, två lag som i allra högsta grad slåss om en europaplats. Går på ett över/under spel här!

  • Match: Osasuna – Espanyol
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2.01 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Osasuna har åkt på två stycken stjärnsmällar på slutet och självförtroendet lär nog knappast vara på topp. Fine att man förlorar mot Real Madrid med 5-1, men att sedan förlora med 6-0 (!) mot Vallecano känns aningen brunt. Det sjuka är att siffrorna mot Vallecano kunde varit ännu större då hemmalaget hade chanser mest hela matchen, ingen höjdarkväll för backlinjen i Osasuna. Nu har dessa förluster gjort att man har Getafe, Espanyol, Sevilla och Atletico endast en poäng bakom sig i tabellen, och alla är nog sugna på den där sista biljetten ut i Europa. På hemmagräs är man dock ett helt annat lag än på resande fot och man kommer nog försöka trycka tillbaka Espanyol här, något som passar bortalaget som handen i handsken.

Saknas i hemmalaget gör Nekounam, Sergio, Kike Sola, Masoud Shojaei, Ruben Gonzalez, Ricardo Lopez, Jukka Raitala, Javier Calleja och Ibrahima Balde. En hel del långtidsskadade på den där listan ska man komma ihåg, så det är inte så illa som det ser ut.

Två lag som jagar spel ute i Europa.

Espanyol kommer från ett 2-2 resultat mot Sociedad i helgen, en match som likväl kunde slutat 5-2 till Espanyol. Försvaret såg inte alls bra ut i inledningen och vi hade ett 0-2 resultat med kvarten spelad. Men Espanyol tuggade sig in i matchen och blåste chanser på löpande band vid ställning 2-2. Försvaret var inte det bästa i den matchen och mittbacksparet Morena/Rodriguez kom verkligen fel på det från start. Tur är det då att man har ett sprudlande anfallsspel med spelare som Coutinho, Uche, Weiss och Garcia. Har tjatat om det tidigare men dessa spelare vet hur man spelar anfallsboll och de kommer skapas chanser även mot Osasuna.

Mittback Rodriguez är avstängd i den här matchen vilket givetvis är ett defensivt avbräck för Espanyol. Även fast han inte såg särskilt vass ut senast så är han en startspelare som gjort det bra under säsongen. Kan bli så att man flyttar ner Forlin som spelat mittback tidigare under säsongen, och det är en säkerhetsrisk som heter duga. I övrigt så har inte Espanyol några större avbräck.


Visar bara Espanyol upp en gnutta av det anfallsspel man hade senast så kommer det rassla till i Osasunas mål här, det är jag tämligen övertygad om. Samtidigt så är det väldigt sällan som Osasuna går mållösa från hemmagräset, så jag ger den här matchen goda chanser att gå över linan. Betsafe erbjuder alltså 2.01 för över 2,5 mål och det spelas med en medelinsats.

Ett alternativ är att spela ”båda lagen gör mål” här, men jag tycker oddset är lite väl tråkigt för detta.

/e@sy