Celta Vigo har denna lördagen rest till Pamplona för att ta sig an Osasuna på Estadio El Sadar. Hemmalaget har helt klart mest att spela för i det här mötet, men jag skulle ändå inte våga röra 1×2 spelet. Går istället på ett överspel, som varit lyckosamt när Celta Vigo spelat på slutet.

  • Match: Osasuna – Celta Vigo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,,95 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Osasuna har haft en tung säsong och slåss i botten av tabellen på en 17:e plats just nu. Man hade nog hoppats på lite hjälp från Barcelona i streckstriden, men när nu Getafe knep en poäng på Camp Nou så klev man om Osasuna. Man måste därför plocka poäng för att hålla både Almeria samt Valladolid bakom sig i tabellen. Och visst ska man fixa detta med tanke på det spelschema man har kvar, där Espanyol och Betis står för motståndet i de sista två matcherna. Men jag är inte lika säker på att man tar några enkla poäng i kvällens match, för Celta Vigo är ruskigt bra just nu. Osasuna måste trycka på framåtoch vi har sett på slutet hur effektiva Celta Vigo är i sitt kontringsspel. Samtidigt så ska hemmalaget kunna trycka in någon eller några kassar framåt, för Celta Vigo besitter knappast något demonförsvar. Trots att gästerna plockat poäng i fyra av de fem senaste matcherna så har man faktiskt släppt in åtta mål på dessa matcher. Jag tycker hemmalaget ska utnyttja Oriol Rieras längd i straffområdet idag, för där tycker jag inte att Celta Vigo är särskilt starka. Riera är för övrigt Osasunas bästa målskytt den här säsongen med 12 av 29 fullträffar för laget.

Inga större avbräck hos hemmalaget som saknar skadade Loe och Onwu.

celta_200x200osasuna_200x200

Celta Vigo säkrade nytt kontrakt i senaste omgången då man tvålade dit Valladolid med hela 4-1 hemma på Balaidos. Riktigt roligt tycker jag då Celta står för en offensiv fotboll som är väldigt trevlig att beskåda. Man har som jag nämnde tidigare knallform för dagen där man plockat 10 poäng på de fem senaste matcherna och avancerat till en 9:e plats. Ingenting att spela för längre men jag tror gärna Luis Enrique och hans manskap tar sig förbi Valencia på plats nummer 8:a. Kontringsspelet har varit väldigt lyckosamt på slutet och känslan är att man kan få en väldigt passande matchbild här mot ett motstånd som är i behov av en trepoängare. Men även fast kontringsspelet är bra hos Celta så är man inget lag som backar hem överdrivet mycket och ligger tajt i försvarsspelet. Man är ganska utspridda på planen och det är även därför man släppt in en hel del mål på slutet. Avbräck givetvis att Rafinha saknas idag då han varit lagets bästa spelare den här säsongen, men samtidigt så har många andra visat framfötterna på slutet.

Förutom Rafinha så får Celta även klara sig utan skadade backen Hugo Mallo.


När Osasuna spelar brukar det inte direkt bli någon klang och jubelfestival, men jag tror faktiskt att vi kan få se ett ganska öppet spel idag. En trepoängare är guld värd för Osasuna och jag tror man kommer gå hårt för den mot ett Celta som inte har något att spela för. Men gästerna är som sagt kontringsstarka och jag tycker inte alls Osasuna bör vara så stora favoriter idag. Testar en medelinsats på överspelet till fint odds!

/e@sy