Idag smäller fotbollen igång och jag bläddrade igenom oddslistan för att försöka finna något mer intressant långtidsspel i turneringen. Ett spel som känns väldigt intressant är ”det lag som gör mest mål i OS”, här känner jag mig väldigt säker på min sak.

  • Evenemang: OS-fotboll Herrar
  • Spelform: Lag att göra mest mål i OS
  • Spel: Brasilien
  • Odds: 3,75 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 26/7 – 13:00

Brasilien är nog lite uttjatat från min sida just nu, men det här spelet är för bra för att inte tipsa om det. Vi kan kan börja med att backa bandet till 2008 då Brasilien var med i OS, en turnering som slutade med ett brons kring halsen. Efter sammanlagt 14 mål (9 i gruppspelet) i den turneringen så var man det lag som gjorde flest mål, på en andra plats hittade vi Argentina på 11 mål.

Nu finns inte Argentina och spelare som Messi och Aguero med i detta OS, så nu tror jag faktiskt att den här marginalen på tre mål kan bli än större. För Brasilien har mer spets i laget än vad man hade 2008. Då hette stjärnorna Diego (2 mål), Ronaldhino (2 mål) och Pato (1 mål). Idag har vi fortfarande kvar Pato, men denna gång i sällskap av Neymar och Hulk. Man hade alltså ingen riktigt bra striker 2008 när man tog bronset, ändå vann man målligan ganska överlägset.

Ser vi till gruppspelet så möter man även tre väldigt svaga lag i Egypten, Vitryssland och Nya Zeeland. Mot just Nya Zeeland kan det bli läskigt stora siffror då NZ är ett av OS absolut sämsta lag, 5-0 vann brassarna med 2008 och jag tror inte Nya Zeeland tagit så många steg framåt sen dess. Jag räknar med att målskillnaden på 9-0 i gruppspelet från 2008 åtminstonde tangeras här.

Utmanare är i första hand Uruguay om vi ser till oddslistan, laget har ju som bekant ett superanfall i Suarez och Cavani. Men som jag skrivit tidigare så tycker jag övriga lagdelar ser för tunt ut för att man ska gå hela vägen. Dessutom spelar man i en mycket tuffare grupp än vad Brasilien har. Visst, man har den förväntade slagpåsen Förenade Arabemiraten i öppningsomgången av OS, men sedan ska man ta sig an värdigt motstånd i form av Storbritannien och Senegal, inga lag som man leker med hur som helst.

Sedan har vi ju även Spanien som nosar bakom i oddslistan. Men vi alla som sett Barcelona/Spanien spela fotboll på slutet vet ju att man hellre passar runt bollen inom laget än går på tokoffensiv, och det är den här fotbollen som även kommer spelas här. Dessutom har man det alldeles för tamt uppåt i banan för att ösa in mål i gruppspelet.

Riktigt bra spel i mina ögon som jag satsar strax över medel på!

Ni hittar spelet hos bet365 under fliken ”totalspel på turneringen”.

/e@sy