Som skrivet tidigare så tjuvstartar herrarnas OS-fotboll en dag innan själva invigningen av OS. Vi har två lag i Brasilien och Spanien som sticker ut i denna turnering och är klara favoriter. En av dessa lag såg jag i genrepet inför OS och man imponerade något oerhört på mig. Så här åker degen in!

  • Turnering: OS – 2012
  • Spel: Brasilien som vinnare
  • Odds: 2.75 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 26/7 – 12:00

Vi kan börja med att ta en kik på spelarna som kommer att representera sitt Brasilien i denna turnering:

Målvakter: Rafael (Santos) och Neto (Fiorentina).
Backar: Rafael (Manchester United), Marcelo (Real Madrid), Danilo (Porto), Alex Sandro (Porto), Thiago Silva (Milan), Juan (Inter) och Bruno Uvini (Sao Paulo).
Mittfältare: Romulo (Vasco da Gama), Ganso (Santos), Oscar (Internacional), Sandro (Tottenham) och Lucas (Sao Paulo).
Anfallare: Alexandre Pato (Milan), Neymar (Santos), Leandro Damiao (Internacional) och Hulk (Porto).

De fyra spelare som jag fetmarkerat tycker jag man ska kika lite extra på i OS, då alla fyra är riktiga världslirare. Marcelo och Thiago Silva såg otroligt säkra ut i genrepet mot Storbritannien (vinst med 2-0) och höll ihop försvaret på ett väldigt imponerande sätt. Tror att britterna stannade på en 3 avslut mot mål under hela matchen, varav möjligen ett skott gick på mål. Då ska även tilläggas att britterna är ett av det lag som nämns som utmanare till Brasilien och Spanien, plus att man ställde det bästa laget på banan. Man var totalt utspelade utav ett Brasilien som lekte runt på en 80% kanske.

Neymar gjorde i princip vad han ville på planen och flertalet gånger så tyckte jag faktiskt synd om försvarande britter. Det blev lite väl mycket show sett till hela matchen, men det var också en match utan någon betydelse. Han gjorde ett straffmål och assisterade även till 1-0 genom en frispark, kunde dock blivit ett par baljor till, om inte fler.. Hulk gjorde även han en klart godkänd insats och fixade fram straffen till 2-0. Med dessa fyra spelare som jag nämnt så är jag rädd för att detta kommer bli en ”walk in the park” för Brasilien, det finns absolut inget lag som kan matcha detta offensivt eller defensivt, man är helt enkelt för bra!

Spanien som nämns som främsta utmanare tror jag inte alls kan rå på brassarna här. Man har överlag en väldigt bra trupp med mer än dugliga spelare, men man saknar en ordentlig striker i mina ögon. Adrián har gjort det bra för Atlético säsongen som var och är väl den man hoppas på ska ösa in mål i OS. Visst, han kommer göra mål och säkerligen bli Spaniens främste målgörare, men det är ingen spansk frälsare vi har här.

Uruguay nämns även utav en del som guldkandidat, och en stor del beror väl på firma Suarez/Cavani som kommer agera superanfall. Men i övrigt så tycker jag man har det för tunt bakom dessa herrar för att kunna utmana Brasilien på allvar.

OS-guld till Brasilien!

/e@sy