Spanien kommer kliva in i detta OS som en av favoriterna till att ta hem guldet, ingen tvekan om det. Men jag vågar mig inte på att spela spanjorerna som vinnare, utan inriktar mig istället på att hitta Spaniens bästa målgörare under turneringen. Läs mer!

  • Turnering: OS 2012
  • Spelform: Spaniens bästa målgörare
  • Spel: Adrián López
  • Odds: 3.00 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 15:45 26/7

Adrián López har en kanonsäsong bakom sig i Atlético de Madrid och var en av de största orsakerna till att laget tog hem Europa League. På sina 18 matcher i turneringen så gjorde han hela 11 mål, endast Falcao var bättre med sina 12 fullträffar. I ligan hade han det lite tyngre rent målmässigt, men det här är en spelare som tar sig till många målchanser oavsett dag, det enda som fattas är lite mer skärpa i avsluten ibland. Han har ju även stått i skuggan av Falcao denna säsong som varit ett rent monster i Atlético. Nu är det istället Adrián som är i fokus och är den som ska skjuta Spanien till ett OS-guld. Förra året tilldelades han för övrigt guldskon i U21 EM efter 5 mål i turneringen, en turnering som Spanien slutligen vann.

Likt Spanien i EM så kommer nog även dessa ungdomar att spela med en ”falsk nia” i en 4-6-0 uppställning. Uppgiften som en falsk nia förväntas då tillhöra just Adrián som spelade det i senaste träningsmatchen mot Mexico (som vanns med 1-0). Han blev i den matchen utbytt efter cirka timmen spelad, men det var ju garanterat för att rotera runt lite. När turneringen väl drar igång är jag övertygad om att han har en startplats så länge han inte åker på någon skada. Med spelare som Mata, Muniain och Tello runt om sig så är det självklart att det kommer bli lägen för Adrián oavsett motstånd.

Närmsta konkurrenter till Adrián enligt oddsen är Tello och Rodrigo, vilket är två spelare som jag inte alls ser som något hot här. Tello gjorde det bra i Barcelona förra säsongen men är ju knappast någon större målskytt, utan lever mest på sin snabbhet 1 mot 1. Han kommer säkerligen ligga bakom en hel del mål, men absolut inte göra dem själv. Rodrigo är en intressant spelare som varit en pålitlig målskytt i den spanska u-landslagströjan senaste åren. Men jag tror inte han kommer få särskilt mycket speltid i den här turneringen utan kommer nog främst få agera inhoppare.

Med lite skärpa ifrån Adrián borde han fixa detta!

/e@sy