Fotbollen tjuvstartar detta OS med att kicka igång redan den 25:e Juli, invigningen till spelen går annars av stapeln den 27:e Juli. Vi har en högintressant fotbollsturnering framför oss som inte alls är många klasser sämre än vad EM-fotbollen var. I mina ögon finns det två spelare som kan ta hem skytteligan i denna turnering och vi erbjuds två bra odds på detta. Haka på!

  • Turnering: OS 2012
  • Spelform: Bästa målgörare
  • Spel: Neymar/Hulk
  • Odds: 7.00/9.00 @ bet365
  • Insats: 3/10 units på vardera
  • Spelstopp: 12:00 – 26/7

Neymar da Silva Santos Júnior eller kort och gott Neymar, är en fantastisk fotbollsspelare som kan bli precis hur stor som helst i framtiden. Dock är han väl ändå lite oprövad ännu eftersom han till vardags spelar för Santos i Brasilianska ligan, vilket inte är den mest slipade ligan i världen. Men det räcker med att ha sett han i landslagströjan ett par gånger för att förstå att den här killen är på riktigt, finns även ett par sköna klipp på youtube som visar upp skills som inte många i världen kan matcha. Han kommer in till den här turneringen med matchtempo i sig eftersom ligan borta i Brasilien redan kickat igång, vilket borde vara en rejäl fördel gentemot många andra lag.

Totalt på sina 88 matcher för Santos har det blivit hela 42 mål, vilket är riktigt imponerande. Kikar vi till landslagsmål så hittar vi 9 mål på 7 matcher förra säsongen i Brasiliens U20 lag som tog hem de sydamerikanska mästerskapen, dessa 9 mål innebar även att han blev skyttekung i turneringen. Han har även hunnit med 18 matcher för Brasiliens förstalag och gjort 9 mål på dessa matcher.

Mitt andra målkungsspel i turneringen blir på Givanildo Vieira de Souza, eller Hulk som nog vi flesta känner han som. Han är en av tre överåldriga spelare i Brasiliens trupp tillsammans med Marcelo och Thiago Silva. Hulk som huserat i Porto en längre tid nu är en pålitlig målskytt som pangat in 52 mål på 96 matcher för sitt klubblag. I landslagströjan har han dock inte fått så många chanser och står där på 3 mål på sina 13 landskamper. När nu Hulk är med som överåldrig så är det givetvis tänkt att han ska spela så mycket som möjligt, något annat kan jag inte tänka mig. Även allt annat än Hulk – Pato – Neymar på topp vore en överraskning för mig.

Kikar vi lite på motståndet för Brasilien så kan det rassla till ordentligt i gruppspelet. Egypten, Vitryssland och Nya Zeeland är alltså lagen som ska försvara sig i vardera 90 minuter mot denna flock av anfallsstjärnor, något som kommer bli otroligt jobbigt kan jag garantera. Speciellt Nya Zeeland kommer få det otroligt tufft och jag skulle inte bli förvånad om vi får se tennissiffror i den matcher, då 6-0 och inget annat. Brasilien har en riktigt lätt grupp och kommer nog ösa in bra med mål här, vilket förhoppningsvis innebär ett förssprång för Neymar och Hulk på andra kandidater.

Främsta utmanare på oddslistan är Suarez och Cavani som bildar ett superanfall för sitt Uruguay. Men för det första så tror jag inte att man kommer gå lika långt som Brasilien i denna turnering, och för det andra är man satte i en svårare grupp där man bland annat får möta Storbritannien. Man har ju som sagt ett anfall av yppersta världsklass, men jag tycker att resterande spelare i truppen är för dåliga för att räcka hela vägen fram. Med högt upp på listan finns även Adrian som representerar Spanien. En spelare som hade en kanonsäsong för sitt Atlético förra säsongen. Han lär säkerligen sätta några ”baljor” i denna turnering, men Spanien kommer absolut inte vara lika anfallsglada som Brasilien, utan kommer istället försöka sätta sitt spel tidigt i turneringen och trilla runt bollen mestadels.

Nej, detta tar antingen Neymar eller Hulk hem!

Passa även på att följa mig på twitter, @enklapengar

/e@sy