Det är dags för toppmöte i den norra hockeyettan där en av mina seriefavoriter åker till Örnsköldsvik för att spela sin andra match den här helgen. Hemmalaget vann igår mot Lejon med 3-2 medans Piteå vann sin match med 0-3. Idag tycker jag faktiskt att ett lag ska vara större favorit än vad dem är.

  • Match: Örnsköldsvik – Piteå
  • Serie: Hockeyettan Norra
  • Speltips: Piteå ML
  • Odds: 1.88 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 27/9, 16.00

ornskoldsvikÖrnsköldsvik är ett av de lagen som ska ta en plats i allettan efter jul. Eller man kan väl säga att den sista platsen står mellan dem och Kiruna, men även Kalix då just Kalix överraskande förlorat två av sina tre första matcher. ÖHF kommer in till den här matchen med tre raka segrar och en målskillnad på fina 13-4. Nu ska väl sägas att man inte mött alltför bra lag. Man slog Brunflo i premiären med 2-6, sedan 4-0 hemma mot Sollefteå och igår 3-2 efter sudden mot SK Lejon. Just den sistnämnda matchen får anses som en liten plump med tanke på att Lejon är ett av de sämre lagen i den här serien. I vilket fall så är Örnsköldsvik ett helt okej lag. Man har kvar större delen av sin trupp från förra säsongen, men har tappat tre relativt viktiga kuggar. Jag pratar framförallt om Anton Grenholm som har skrivit på för storsatsande Östersund. Det är ett tungt tapp med tanke på att han vann den interna poängligan förra säsongen. Jag menar, man har i princip samma trupp och kom på en femte plats förra säsongen. Det lär inte bli någon större skillnad iår tror jag. Insatsen igår mot Lejon skrämmer inte. Nog för att man hade ett stort spelövertag, men allt annat än tre poäng mot Lejon är ett fiasko. Man är ett bra lag, men inte lika bra som Piteå.

piteaPiteå går in till den här matchen som serieledare efter tre raka storsegrar. Man har som ÖHF mött ganska dåligt motstånd, men man har också gjort tre väldigt övertygande insatser. Första matchen vann man hemma med 6-0. Andra matchen slog man Lejon borta man 2-7 och igår blev det 0-3 mot Sollefteå. Alla vinster är bra insater där spelövertaget har varit stort. Idag kommer det bli deras tuffaste match hittills och det visar också oddsen i den här matchen. Jag är dock inne på att det är Piteå som ska vara favoriter och inte lika odds som det är just nu. Piteå är i grunden ett bättre lag än Örnsköldsvik och jag lovar att dem kommer vara högre än ÖHF när serien är slut. Det är jag helt säker på. Piteå har tappat ett par gubbar av den bättre sorten från förra säsongen och det är nog också det bolagen går lite efter, men man har också ersatt dem väldigt bra. Piteå är inte ett mycket sämre lag än förra säsongen utan man kommer vara med och tampas i toppen igen. Jag tror väl att det kommer ta stopp nångång i playoff ett eller två och det visar väl lite av min tro på laget i alla fall. Örnsköldsvik kanske inte ens går till allettan enligt mig.


Båda lagen är bra och Örnsköldsvik kan vinna, utan tvekan, men enligt mig är Piteå snäppet bättre och tyngre som lag och ska vara favoriter här. Mitt spel idag blir alltså Piteå ML till oddset 1.88 hos Unibet. Insatsen kommer att bli medel och stannar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden